Igre
23.05.2010 16:36

Deli z drugimi:

Share

UFC Undisputed bo zahteval kodo za igranje večigralskega načina

UFC Undisputed bo na voljo že 28. v tekočem mesecu
UFC Undisputed bo na voljo že 28. v tekočem mesecu

Razvijalci in založniki so imeli dolga leta problem z rabljenimi igrami. Le-ti namreč niso bili deležni niti centa, ko je nekdo kupil njihovo igro za polovico denarja, vendar enako kot EA, se bo od sedaj naprej v to borbo vmešal tudi založnik THQ.


Electronic Arts je že z igrama Mass Effect 2 in Battlefield: Bad Company 2 pričel uvajati sistem t.i. ‘VIP’ kod, ki smo jih prejeli skupaj z novo kupljeno igro. A če smo kupili rabljeno igro, potem je bila ta koda precej neuporabna, kajti vnesli smo jo lahko samo enkrat. Seveda smo jih lahko tudi kupili, vendar cena je bila, vsaj za Bad Company 2 postavljena na 15€.

Kakorkoli že, sistem se je odnesel prav dobro in prej kot bi vedel, se je začelo govoriti o podobnem sistemu za večigralski način. Le-ta bo precej sličen tistemu, videnem v igri Bad Company 2, razlika bo le v tem, da bomo v primeru nakupa rabljene igre, z že porabljeno kodo, morali kupiti novo, če bomo imeli željo igrati večigralski način.

In kot že omenjeno, EA ne bo edini, ki se bo posluževal te ideje, kajti THQ je nedavno izjavil, da bodo ta sistem igričarji prvič ugledali v njihovi igri UFC Undisputed 2010 in če bomo želeli pretepsti koga onkraj luže, nam bo to omogočeno za pičlih 5€.

Koliko se bo to obrestovalo in kako bodo igričarji sprejeli takšen sistem ni znano, toda če pogledamo na svetlo plat, vsaj cena je precej dostojna.


Prijavi napako v članku