Računalništvo, telefonija
12.12.2019 12:54

Deli z drugimi:

Share

Udarne igre leta 2019

Udarne igre leta 2019
Udarne igre leta 2019

Kar se videoiger tiče, leto 2019 ni bilo prav prelomno. Nič čudnega, saj se čas aktualni generaciji konzol izteka; naslednje leto bosta Sony in Microsoft poslala na trg nova, vsaj nekajkrat močnejša stroja od obstoječih PS4 (Pro) in XBO (X). Vendar to ne pomeni, da v 2019 nismo bili deležni odličnih in udarnih iger. Nasprotno, uležanost hardvera je pomenila razvojno trimčkanje in naslove, ki jih bomo ohranili v lepem spominu.

DIRT Rally 2.0

Sistemi: PS4, PC, XBO. Izšla: februarja.

No, to pa je bilo rally dirkanje! DIRT Rally 2.0 je dostavil izvrstno grafiko, prilagodljiv vozni model, ki je ustrezal tako mojstrom kot začetnikom, proge z vsega sveta, široko izbiro uradnih avtomobilov, spremenljivo vreme med tekmami, razvoj ekipe v kariernem načinu…

Sekiro: Shadows Die Twice

Sistemi: PS4, PC, XBO. Izšla: marca.

Ustvarjalci serije Dark Souls so se vrnili s to zahtevno sekljaško arkado, ki nas je postavila v vlogo nindže v fantazijski srednjeveški Japonski. Kakor v Dark Souls, je bilo treba raziskovati prostran svet in nadgrajevati lik, toda bojni sistem je postal še bolj neusmiljen in precizen.

Control

Sistemi: PS4, PC, XBO: Izšla: avgusta.

Finski Remedy (Max Payne, Alan Wake, Quantum Break) je ustvaril tretjeosebno streljanko z močnim pridihom nadnaravnega, ki bi zlahka delovala kot epizoda nadaljevanke Dosjeji X. Protagonistka je bila opremljena z edinstveno pištolo in je s psihičnimi močmi vplivala na uničljivo okolico.

eFootball PES 2020

Sistemi: PS4, PC, XBO: Izšla: septembra.

Licenčnost sicer ni popolna in igralne načine bi lahko bolj prevetrili, toda na zelenici je novi Pro Evolution Soccer s predrugačenim imenom neprekosljiv! Nogometaši so zvesti resničnosti tako po podobi kot sposobnostih, igranje pa je po eni strani hitro dostopno in po drugi osupljivo globoko.

Call of Duty: Modern Warfare

Sistemi: PS4, PC, XBO. Izšla: oktobra.

Najbolj izzivalna prvoosebna streljanka leta 2019 je igralca v zgodbi postavila na stran zahodnjaških komandosov in vzhodnjaške partizanke. Večigralstvo pa se je izkazalo za enega najbolj zaokroženih, saj je zajemalo tako prostrano bojišče za 64 sodelujočih kot intimne moduse za par udeležencev.

Death Stranding

Sistemi: PS4. Izšla: novembra.

Vznemirljivo čudaški projekt Hidea Kojime (Metal Gear Solid) je v bistvu zahteven simulator samotarske hoje čez drn in strn, ki jo prekinjajo psihadelični filmski prizori s slavnimi hollywoodskimi igralci.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Sistemi: PS4, PC, XBO. Izšla: novembra.

Vodja razvoja God of War 3, Stig Asmussen in razvijalci Respawn (Titanfall) so sestavili presenetljivo solidno enoigralsko vojnozvezdno igro. Veliko je bojevanja z žaromeči in rabo Sile, pa tudi raziskovanja nelinearno nanizanih planetov in skakanja.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem COLBY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri COLBY d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Colby

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem COLBY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku