Računalništvo, telefonija
10.04.2014 15:15
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ubuntu One se poslavlja

Ubuntu One se poslavlja
Ubuntu One se poslavlja

Storitve v oblaku so prihodnost za shranjevanje in dostopanje do dokumentov in ostalih informacij. Posledično privlačijo veliko število podjetij, ki si želijo prevlade. Med prepoznavnejše spadajo Amazon, Google, Dropbox, OneDrive in Box. Konkurenca je tako velika.

Za podjetje Canonical Ltd. je konkurenca očitno prevelika. V začetku aprila so javnosti razkrili, da njihova storitev v oblaku Ubuntu One ne bo več na voljo. Po besedah odgovornih v podjetju so investicije, ki bi bile potrebne za razvoj storitve v prihodnje, prevelike. Uporabniki so lahko Ubuntu One uporabljali za shranjevanje dokumentov in ostalih vsebin. Konkurenčno okolje, kjer podjetja ponujajo vedno več prostora brezplačno, pomeni, da manjša podjetja ne morejo tekmovati, saj ne dosegajo ekonomije obsega, ki je za to potrebna. Ubuntu One tako ni bila cenovno konkurenčna storitev. Za 20 gigabajtov prostora je bilo potrebno plačati malo manj kot 3 evre na mesec. Pri Googlu so v veliki želji po prevladi na trgu pred kratkim odločili ponuditi 100 gigabajtov za manj kot 1,5 evra na mesec in kar terabajt prostora za dobrih 7 evrov na mesec.

Če uporabljate storitev Ubuntu One, ni razloga za zaskrbljenost. Časa imate namreč do konca julija 2014, da si vaše dokumente in ostale datoteke snamete na računalnik in prenesete na drugo storitev. Če uporabljate plačljive storitve, vam bodo pri podjetju Canonical ustrezen znesek vrnili nazaj na vaš račun.


Prijavi napako v članku