Triki in nasveti
13.11.2010 18:27
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tvitajte kot profesionalec

Twitter je sedaj bolj čist.
Twitter je sedaj bolj čist.

Twitter je že dokaj zakoreninjen v slovenski kulturi, pa vendar je verjetno še veliko število uporabnikov, ki se z njim srečujejo prvič. Ta teden se bomo postavili v vlogo Twitter učitelja in vam pokazali nekaj preprostih korakov za pridobitev naziva Twitter mojster.


Začnite z tvitanjem v treh enostavnih korakih

“Kaj za vraga je sploh Twitter,” se boste vprašali. S preprostimi besedami: gre za sporočilno storitev, namenjeno posamezniku (ali organizaciji), da v 140 znakih komunicira s svetom.

In kaj lahko počenjate s Twitterjem? Če se počutite narcisoidno, lahko pošiljate sporočila o sebi, vsem, ki se bodo odločili, da vam sledijo (follow); ali naročijo na Twitter vire, da prebirajo vaša sporočila. Hkrati lahko sledite ostalim uporabnikom (prijateljem, družinskim članom, Shaquille O’Neal-u) ter prebirate, kaj se dogaja v njihovih glavah.

Za uporabo Twitterja ne boste uporabili niti centa in registracija vam ne bo napolnila vašega poštnega predala s spam sporočili. Zakaj ne bi poizkusili, torej? No, pa začnimo:

1. Odprite spletni brskalnik in pojdite na twitter.com.
2. Kliknite “Sign Up“.
3. Izpolnite obrazec za prijavo. Pri tem imejte v mislih, da bo vaše izbrano uporabniško ime postalo vaš Twitter “naslov”. (Obrazec vam bo avtomatsko sporočil, če je vaše želeno ime še prosto, v nasprotnem primeru razmislite o nečem drugem).
4. Na koncu kliknite ­ “Create my account” in že lahko začnete.

Odslej ste uradni član “Twitter vesolja“. Pa poiščimo nekaj zanimivega za sledenje. V iskalno okno vpišite npr. hm Računalniške novice. Poiščite nas med rezultati in z ukazom »Follow« sledite našim objavam. (Ne skrbite, ne boste stopili v trajno zakonsko razmerje, kadarkoli lahko zaprosite za razvezo z ukazom »unfollow«).

Dodajanje RSS novic na profil

S pomočjo spletnega servisa Twitterfeed.com lahko preprosto in enostavno dodajate različne RSS novice na profile različnih socialni mrež. Zadeva je povsem preprosta, registrirajte se z vašim elektronskim naslovom in že lahko začnete. Kliknite na Create Feed in v prvem koraku izberite naslov novic (Feed name – v našem primeru so to Računalniške novice) ter njihov URL naslov (npr. http://www.racunalniske-novice.com/rss-novice/novice/). V naslednjem koraku izberite eno izmed socialnih omrežij, v tem primeru Twitter in kliknite na “Authenticate Twitter Account“, s čimer potrdite avtentičnost vašega Twitter profila. To je vse. Kliknite “Done” in novice bodo že na vašem profilu.

Kako uvoziti Twitter poste v Facebook

Če iščete samodejno objavo svojih Twitter posodobitev neposredno na Facebook, bo Twitter aplikacija znotraj Facebooka najboljša izbira. Je precej preprosta za uporabo: preprosto namestite aplikacijo in nato kliknite, da lahko Twitter posodablja vaš Facebook status. Podobnega kova je aplikacija Tweeter app, vključuje nekaj dodatnih funkcij, povezanih s pregledovanjem in vključevanjem tweetov z uporabo Facebooka.

Tisti, ki ste malo bolj izbirčni glede tega, kaj se bo pojavljalo na vašem zidu, lahko namesto teh dveh izberete aplikacijo Selective Twitter Status application, ki bo posodobila vašo steno z tweetsi, ki vključujejo samo # fb oznake.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več