Življenjski slog
Socialna omrežja
15.03.2022 17:28
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tudi YouTube ostro proti Rusiji

YouTube ni izjema pri boju proti Rusiji
YouTube ni izjema pri boju proti Rusiji

YouTube je začel blokirati vse vsebine, povezane z ruskimi državnimi mediji. Odstranjenih je bilo že več kot 1000 ruskih kanalov. Od zdaj naprej torej ta ponudnik video vsebin odstranjuje vso vsebino, ki je povezana z ruskimi državnimi mediji, so objavili v svojih zadnjih prizadevanjih za zajezitev lažnih novic.

“Naše smernice za skupnost prepovedujejo vsebino, ki zanika, minimizira ali banalizira dobro dokumentirane nasilne dogodke. Zdaj odstranjujemo vsebino o ruski invaziji nad Ukrajino, ki krši ta pravilnik,” so zapisali na Twitterju. “Naše ekipe so do zdaj odstranile več kot 1000 kanalov in več kot 15.000 videoposnetkov zaradi kršitve ne le naše politike sovražnega govora, ampak tudi naše politike glede napačnih informacij, nazorne vsebine in še več,” so še dodali.

Marca je YouTube objavil, da bo odstranil ruska kanala RT in Sputnik, oba državno financirana informativna medija ter začasno zaustavil vse oglase in priporočila za medijske kanale, ki jih financira Rusija.

Podjetje je opozorilo tudi na svoje informativne zastave, specifične za Rusijo, uvedene leta 2018, ki se pojavljajo pod videoposnetki in označujejo, kdaj je vsebina povezana z vladnim financiranjem. Pri nekaterih video posnetkih je tako zapisano, da jih “v celoti ali delno financira ruska vlada.”

V bližnji prihodnosti podjetje cilja na to, da bo še naprej krepilo svoje sisteme in bo po potrebi odstranilo še več vsebine, ki jo sponzorira Rusija.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več
Zlati partner

Crayon

, ,

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več