Računalništvo, telefonija
30.07.2018 11:33
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google odstranil vse mobilne aplikacije za rudarjenje

Google odstranil vse mobilne aplikacije za rudarjenje
Google odstranil vse mobilne aplikacije za rudarjenje

Nedavno smo poročali o tem, da je Apple v okviru svoje spletne trgovine iTunes prepovedal vse mobilne aplikacije za rudarjenje kriptovalut (http://bit.ly/2mWDqKN). Zdaj se je za povsem enako potezo odločil tudi Google, saj je storil enako na svojem spletnem portalu Play. Prav tako je tehnološki gigant prepovedali nalaganje novih mobilnih aplikacij za ta namen.

Čeprav Google podrobnih razlogov za prepoved mobilnih aplikaciji za rudarjenje kriptovalut ni podal, mnogi poznavalci verjamejo, da je odločitev povezana tudi z goljufijami. Spletni kriminalci namreč pripravljajo vse več lažnih mobilnih aplikacij z namenom, da za rudarjenje navideznih denarnih enot neupravičeno uporabljajo procesorsko moč nič hudega slutečih uporabnikov. Kar precej takih aplikacij je seveda v obliki lažnih programov zašlo v trgovino Google Play.

Pri tem velja še omeniti, da Google od aprila letos na portalu Chrome Web Store ne dovoli več razširitev, ki so namenjene »rudarjenju« kriptovalut. S tem so pri Googlu dejansko zagotovili, da bodo uporabniki spletnega brskalnika Google Chrome lahko uživali v prednostih razširitev brez potrebe, da bi se pri tem izpostavljali skritim tveganjem. Spletni brskalnik Chrome nas sicer že dalj časa privzeto ščiti pred spletnimi stranmi, ki namesto prikazovanja oglasov koristijo procesorsko moč računalnikov uporabnikov za rudarjenje kriptovalut.


Prijavi napako v članku