Facebook
22.11.2011 16:49
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook vendarle razvija svoj mobilni telefon

Pri Facebooku očitno iščejo drugačen način za vstop na trg mobilnih naprav - sodeč po njihovem najnovejšem projektu "Buffy" bo ta nekoliko bolj »socialen«.
Pri Facebooku očitno iščejo drugačen način za vstop na trg mobilnih naprav - sodeč po njihovem najnovejšem projektu "Buffy" bo ta nekoliko bolj »socialen«.

Pri Facebooku očitno iščejo drugačen način za vstop na trg mobilnih naprav -, sodeč po njihovem najnovejšem projektu “Buffy“, bo le ta nekoliko bolj »socialen«. Facebook namreč v sodelovanju s HTC-jem razvija pametni telefon z nekoliko spremenjenim operacijskim sistemom Android, ki ima v svoje osrčje globoko integrirano storitev Facebook, prav tako pa bi naj za svoje aplikacije podpiral platformo HTML 5. Čeprav nobeno od podjetij ni želelo komentirati omenjenih govoric, se je oglasil Facebookov šef tehnologije Bret Taylor, ki pravi, da je njihova mobilna strategija povsem enostavna.

“Mislimo, da je mobilni telefon veliko boljši, če so njegove socialne funkcije globoko integrirane v sam sistem. Prav zaradi tega sodelujemo z vsemi podjetji v mobilni industriji, od mobilnih operaterjev, proizvajalcev strojne opreme in operacijskih sistemov, do razvijalecev aplikacij, s čeimer želimo socialno komponento omogočiti ljudem po vsem svetu. “

Razlog, da Facebook vztrajno išče svoj prostor tudi v mobilni industriji, je dejstvo, da 350 milijonov ljudi po vsem svetu aktivno uporablja Facebook na svojih mobilnih napravah. Trenutno je Facebook aplikacija ena izmed najbolj uporabljenih na kateri koli mobilni napravi, z uporabo katere lahko uporabniki spreminjajo svoje stanje in dodajajo svoje fotografije, vendar Facebook želi več. Čeprav bitka za mobilni trg postaja vse bolj intenzivna, pri čemer največjo grožnjo predstavlja Google s svojim družbenim omrežjem Google+, pa tudi Apple, ki je v svojo najnovejšo različico operacijskega sistema iOS5 spretno integriral funkcije Twitterja, Facebook še ni rekel zadnje besede. Sodelovanje z uveljavljenim podjetjem HTC bo prav gotovo plodno, projekt Buffy pa bi lahko luč sveta ugledal že v naslednjih 12 mesecih. Zveni obetavno!


Prijavi napako v članku