Prenosni računalniki
27.02.2010 10:15

Deli z drugimi:

Share

Tudi Dell se bo vmešal v segment tabličnih računalnikov

Izgled je ena izmed odlik novega Minija 5.
Izgled je ena izmed odlik novega Minija 5.

Po pričakovanjih se od Applove predstavitve tabličnega računalnika iPad vedno več podjetij odloča o vstopu na tovrstni trg. Zadnje takšno je priznani proizvajalec Dell, ki napoveduje prihod svojega Androidnega tabličnega računalnika, ki trenutno sliši na ime Mini 5 (ime se bo lahko še spremenilo).

Tablični računalnik Mini 5 ima vgrajen 5″ (12,7 cm) zaslon, kar pomeni, da je fizično precej manjši od konkurenčnega iPada. V prihodnje sicer lahko izpod rok Della pričakujemo tudi večje tablične računalnike, saj naj bi bil Mini 5 le uvod v nadaljne tovrstne produkte. Ima pa Mini 5 za razliko od iPada razmerje slike 16:9, ki je za ogled filmov bolj primerno, in ne 4:3, kakršnega ima iPad. Prednost Minija 5 tudi v tem, da se lahko pohvali s kar dvema kamerama. Prvo najdemo na zadnji strani, gre pa za precej kvalitetno kamero, ki je zmožna prikazati 5 megapikslov. Drugo kamero najdemo na sprednji strani, namenjena pa je predvsem video konferencam. Za pogon Minija 5 skrbi zadovoljivo močan procesor Qualcomm Snapdragon z močjo enega gigaherca. Med lastnostmi omenimo še 3.5 mm avdio vtič, Wi-Fi in pa 3G povezljivost.

Zaenkrat privi mož podjetja Dell, Michael Dell, o natančnem datumu prodaje ter o ceni molči. Vseeno pa naj bi Minija 5 po napovedih dočakali že v prihajajočih mesecih.

Vas zanima več iz te teme?
Dell prenosni računalniki

Prijavi napako v članku