Računalništvo, telefonija
09.07.2017 16:01
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tu je računalnik, ki v primeru vdora izbriše šifrirni ključ!

Osebni računalnik Orwl PC ponuja bogato paleto zaščitnih mehanizmov!
Osebni računalnik Orwl PC ponuja bogato paleto zaščitnih mehanizmov!

Danes živimo v nevarnih časih globalnih kibernetskih napadov, izsiljevalskih programskih kod, različne zlonamerne programske opreme in trojanskih konjem. Ker pa osebni računalniki v naših življenjih igrajo pomembno vlogo in brez njih si je težko predstavljati življenja, mora ustrezno poskrbeti za njihovo varnost. To se dobro zavedajo tudi inženirji, ki so pripravili osebni računalnik Orwl PC. Tu namreč gre za miniaturni osebni računalnik, ki je opremljen z napredno zaščitno programsko opremo, poleg tega ima na voljo še možnost »samouničenja«, če kdo poskuša vanj fizično vdreti.

Osebni računalnik Orwl PC je na voljo tako z operacijskim sistemom Windows kot Ubuntu in Qubes OS, poleg tega pa seveda nudi podporo za varnostni tehnologiji UEFI in DMA. Tu je seveda na voljo še sistem za obrambo pred okuženimi ključki USB, za preverjanje pristnosti uporabniki pa je na voljo celo tehnologija NFC. Ko ta zazna, da uporabnika ni več v prostoru poskrbi, da se tako vse varnostne funkcije novosti samodejno aktivirajo. Če pa računalnik zazna, da je nekdo skuša fizično vdreti v napravo (tudi ko je ta izključena), trajno izbriše šifrirni ključ, kar pomeni, da napadalec ne more več dostopati do podatkov, ki so shranjeni na trdem disku ali pogonu Solid State.

Zaradi naprednih varnostnih možnosti ne preseneča, da je cena miniaturnega osebnega računalnika Orwl PC astronomsko visoka. Za vstopni model z Intelovim procesorjem Core m3 je namreč v predprodaji treba odšteti kar preračunanih 1.490 evrov, najdražji model pa je vrednoten na kar preračunanih 3.780 evrov.


Prijavi napako v članku