Računalništvo, telefonija
03.06.2018 07:50

Deli z drugimi:

Share

Tu je osnovna plošča Asus za kar 20 grafičnih kartic!

Na napredno osnovno ploščo Asus H370 Mining Master lahko za rudarjenje kriptovalut priključimo do 20 grafičnih kartic.
Na napredno osnovno ploščo Asus H370 Mining Master lahko za rudarjenje kriptovalut priključimo do 20 grafičnih kartic.

Kar precej uporabnikov računalnikov in mobilnih naprav širom sveta še vedno kuje dobiček s tako imenovanim “rudarjenjemnavideznih denarnih enot oziroma kriptovalut. To v praksi pomeni, da uporabnik s pomočjo programskih vmesnikov računalniku ali mobilni napravi naloži delo, natančneje računske operacije, kjer je za vsako rešeno uporabnik nagrajen z določenim številom navideznih denarnih valut. Ker pa običajni procesorji temu opravilu enostavno niso več kos, uporabniki vse bolj množično posegajo po grafičnih karticah in več kot jih je, večja je možnost, da bodo s tem obogateli.

Ker so ljubitelji kriptovalut za nakup ustrezne opreme za »rudarjenje« pripravljeni odšteti kar precej denarja, so pri podjetju Asus zanje pripravili posebno osnovno ploščo. Tu gre za osnovno ploščo z oznako H370 Mining Master, na katero lahko sočasno priključimo kar dvajset grafičnih kartic. To je tudi razlog, zakaj je novost pri delovanju precej bolj stabilna v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami, saj tu ni potrebe po uporabi dodatnih komponent ali zapletenih sistemov.

Napredna osnovna plošča Asus H370 Mining Master temelji na osnovi sistemskega nabora H370 Coffee Lake in razpolaga s procesorskim podnožjem LGA 1151 s podporo za najnovejše Intelove procesorje Core i7. Tu so na voljo še dve reži za sistemske pomnilnike RAM DDR4-2666 do kapacitete 32 gigabajtov ter en vmesnik PCIe x16, dva podatkovna priključka SATA III in mrežna kartica Intel GbE. Novost bo na prodajnih policah spletnih trgovin na voljo v tretjem četrtletju letošnjega leta. Cena napredne osnovne plošče Asus H370 Mining Master še ni bila razkrita, zagotovo pa ne bo ravno nizka.


Prijavi napako v članku