Prenosni računalniki
21.04.2010 11:12

Deli z drugimi:

Share

Trpežni in okolju prijazni prenosniki – Lenovo ThinkPad serija L

Podjetje Lenovo je predstavilo novo družino zmogljivih prenosnih računalnikov ThinkPad. Serija L je namenjena poslovnim uporabnikom, vladnim službam ter izobraževalnim ustanovam, kjer pridejo najbolj do izraza lastnosti kot so visoke zmogljivosti, vojaška trpežnost ter komunikacijske sposobnosti, ki jih ponujata prva predstavnika nove družine – modela L412 in L512. Gre hkrati tudi za najbolj okolju prijazna prenosnika na tržišču.
Lenovo Thinkpad L512
Lenovo Thinkpad L512

Prenosniki iz družine ThinkPad L bodo opremljeni z zmogljivimi Intelovimi Core i3 ali i5 procesorji ter visokoločljivimi širokokotnimi zasloni (16 : 9) s prevleko proti odboju sončne svetlobe. Prikazovanju grafike je namenjena integrirana kartica ATI Mobility Radeon, ki že premore najnovejši vmesnik DisplayPort, uporabniki pa lahko podobe na zaslonu krmilijo tudi s pomočjo krmilne ploščice, ki podpira večprstni dotik. Prenosniki so opremljeni s komunikacijskim modulom Gobi 2000, ki omogoča komunikacijo prek 3G ter 4G mobilnih omrežij. Seveda ne manjka podpora brezžičnim omrežjem ter vmesnik Bluetooth. Nameščen je operacijski sistem Windows 7 z dodatkom Lenovo Enhanced Experience, ki uporabnikom močno olajša in pospeši delo, saj je denimo sam zagon prenosnika pohitren do 57% v primerjavi s klasično namestitvijo Windows 7. Poslovnim uporabnikom je zelo pomembna tudi avtonomija delovanja, zato novi ThinkPadi L z vgrajeno baterijo zmorejo do 8 ur neprekinjenega delovanja, povrh vsega pa Lenovo nudi kar 3-letno garancijsko jamstvo na brezhibno delovanje baterije.

Prenosniki imajo vgrajenih več poslovnih rešitev, ki sistemskim skrbnikom v podjetjih omogočajo hitrejše in preprostejše delo. Na voljo so z različnimi razširitvenimi postajami, opremljeni so z vrsto orodij iz serije ThinkVantage Technologies, njihovo ohišje pa je kos delu v težjih razmerah. Slednje potrjujejo tudi prestani najzahtevnejši vojaški preizkusi, saj so ThinkPadi serije L odporni na udarce, visoke in nizke temperature, vibracije, prah …

“Uporabniki si želijo vse boljših prenosnih računalnikov. Novo družino prenosnikov ThinkPad L smo zasnovali za vse, ki pri svojem delu potrebujejo produktivno in zanesljivo orodje. V trpežno ohišje smo vgradili izjemno hitre procesorje, zmogljivo baterijo ter vrsto komunikacijskih možnosti,” je povedal izvršni direktor marketinga izdelkov ThinkPad Dilip Bhatia.

Lenovo nadaljuje s svojimi prizadevanji za izdelavo okolju prijaznih prenosnikov. Z družino ThinkPad L postavljajo nove mejnike, saj je 18 odstotkov prenosnika izdelanih iz ponovno uporabljenih materialov, kar je trenutno najboljši rezultat v industriji. Dodatno je tudi vsa embalaža prenosnika izdelana iz recikliranih materialov.

Svojo zelenost novi ThinkPadi L dokazujejo tudi z doseganjem in preseganjem norm najzahtevnejših standardov kot sta Energy Star 5.0 ter EPEAT Gold. S pomočjo naprednega upravljanja porabe, za katerega skrbi aplikacija Lenovo Power Manager, so novi ThinkPadi L do 40 odstotkov bolj energijsko učinkoviti od prejšnje generacije.

Prodaja prenosnikov ThinkPad L412 in L512 se bo v Sloveniji začela junija.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku