Slika, tv, avdio
Računalništvo, telefonija
Življenjski slog
Triki in nasveti
29.08.2023 12:30

Deli z drugimi:

Share

Test zvočnika Tronsmart Bang Max: bo poskrbel za dovolj hrupa?

Zvočniki se ne znajdejo pogosto na naši uredniški mizi, a Tronsmart Bang Max deluje zelo spodobno, še posebej, če upoštevamo ceno manj kot 200 €.

Če radi gostite prijatelje na dvorišču ali pa upravljate z restavracijo/gostilno/kavarno, kjer potrebujete zvočnik za bolj veselo vzdušje ali pa vsaj za beli šum v ozadju, potem je Tronsmart Bang Max lahko dober kandidat. Če pa nimate tovrstnih potreb, potem bi bilo bolje, da nakupujete v kategoriji slušalk ali pa manjših prenosljivih zvočnikov.

Obstaja kar nekaj podobnih »party« zvočnikov, tudi od bolj znanih proizvajalcev, kot so Sony, JBL, Marshall in podobni, vendar je pogosto cena dvakrat ali trikrat višja. Tronsmart Banx Max je za razliko od konkurence ocenjen na zgolj 179,99 €, kar je poštena cena, glede na to, da dobimo kar 130 W nazivne moči.

Trenutno na strani GeekBuying poteka tudi akcija ob izzidu, pri kateri ob nakupu zvočnika Tronsmart Bang Max dobite še brezplačno darilo, in sicer še en manjši, bolj prenosljivi zvočnik Tronsmart Trip (vrednost 20 €).

Poglejmo si, ali je to dovolj, da ga lahko upravičimo kot dober nakup.

Veliko zvoka za relativno malo denarja

Kljub svoji enormni obliki Tronsmart Bang Max vseeno spada med prenosljive zvočnike. Tehta slabih 6 kilogramov, kar pa ne bi smela biti pretirana ovira pri prenašanju, razen če ga mislite uporabljati za delitev svojega veselja na enem izmed LPP avtobusov po Ljubljani. Ampak takrat boste po vsej verjetnosti imeli večje težave, kot pa 6 kilogramov težki zvočnik.

Še zdaleč ne gre za najtežji zvočnik za zabave v večjih prostorih, zasluge za to pa lahko pripišemo njegovi hibridni obliki med klasičnimi Bluetooth zvočniki in tistimi pravimi karaoke zvočniki. Če ga primerjamo z najbližjim »rivalom« JBL Boombox 3, od katerega si je Bang Max sposodil glavnino dizajnerskih smernic, tehta prav tako dokaj prijaznih 6,7 kilogramov. Sonyjeva karaoke mašina v pravem pomenu besede XV800 pa je že bolj zajetna, in sicer 18 kilogramov.

Tronsmart Bang Max ima sistem 8 zvočnikov in radiatorjev.

  • 2x 30 W nizkotonca
  • 2x 20 W »srednjetonca« (angl. mid-tweeters)
  • 2x 10 W visokotonca
  • 2x pasivna bas radiatorja

Za zahtevano ceno je to kar solidna zvočna postavitev. V aplikaciji Tronsmart je na voljo izenačevalnik (EQ), ki ima na voljo nekaj privzetih profilov, lahko pa ga prilagajamo tudi po meri. Če vam je poleg zvočne spremljave, pomembna tudi slikovna uprizoritev, boste veseli funkcije za prilaganje RGB lučk. Tako kot pri rivalih ima tudi Tronsmart svojo tehnologijo za združevanje večjega števila zvočnikov. S TuneConn lahko dodamo še en zvočnik v stereo postavitev ali pa dodamo kar sto Tronsmart Bang Max zvočnikov za pokrivanje tistih največjih dvoranskih ali zunanjih prostorov.

Seveda gre za zelo nišen scenarij in dvomim, da se bo našlo veliko kupcev, ki bi raje kupili 100 manj znanih zvočnikov, kot pa investiralo v preverjen in profesionalen zvočni sistem. Za nekoliko večje prostore in za neprofesionalno rabo pa bi lahko postavitev dveh (ali več) Tronsmart zvočnikov lahko bila cenovno smiselna izbira, še posebej, ker je zvok kljub nizki ceni zelo soliden.

Zagotovo ne spada med najboljše, ki sem jih doslej slišal, a za to ceno v kombinaciji z ostalimi lastnostmi se mi zvok dopade. Nisem zahteven uporabnik in moja uporaba je bila zgolj omejena na predvajanje glasbe v krogu ožjih prijateljev oziroma za domačo rabo v kombinaciji s televizorjem, pri katerem sem z veseljem upokojil vgrajene zvočnike televizorja za veliko boljši zvok zvočnika Tronsmart.

Basi so zelo solidni in pri gledanju bolj akcijskih filmov sem bil hvaležen bolj poglobljene izkušnje, ki mi jo je pričaral Bang Max. Pri višjih glasnostih sem opazil malenkost popačen zvok, a nič, kar bi me pretirano odvrnilo od uporabe. Če dajete veliko poudarka na najvišjo glasnost, vas Tronsmart ne bo razočaral. Če živite v stanovanjskem bloku ali pa imate sosede, ki ne delijo vašega okusa za glasbo, boste zelo hitro dobili kakšno pritožbo v primeru, da boste zvočnik navili do konca.

Nekoliko presenetljivo je, kako nerodno je upravljati z zvočnikom s fizičnimi gumbi. Glasnost lahko upravljamo z aplikacijo, v kateri je na voljo preprost drsnik. Enako lahko storimo tudi z gumbi na zvočniku, ki pa so zelo občutljivi. Med tapkanjem gumbov za hitro povečanje ali zmanjšanje glasnosti se mi je prevečkrat zgodilo, da je namesto tega zvočnik zamenjal skladbo. Da napaka ni na moji strani, so enako storili še sodelavci v uredništvu z enakim razpletom. Tekom testa sem zato glasnost raje upravljal z aplikacijo.

Zvočnik ima zaščito IPX6, kar pomeni, da bi ga lahko v teoriji uporabljal tudi blizu vodnega vira, kot na primer za zabavo ob bazenu. Seveda ne gre dvakrat poudariti, da potopitev z zvočnikom ni dobra ideja. Uradne zaščite proti prahu in ostalim tujkom zvočnik prav tako nima. To ne pomeni, da ga ne smete vzeti s seboj na peščeno plažo, le pazite, da ne bo neposredno izpostavljen vetru, ki ga bo obmetaval s peskom.

Baterija (18.000 mAh) je poskrbela za zelo dobro avtonomijo glede na razpoložljivo moč. Oglaševana je 24-urna uporaba, med dvotedenskim testom sem povprečno dosegel 22 ur, preden je bilo potrebno polnjenje.

Dobrodošla sta tudi dva priključka za mikrofon. Lahko pa ju uporabite tudi za kombinacijo mikrofona in kitare, vsak vhod ima svoj namenski gumb za upravljanje glasnosti.

Poleg Bluetooth povezave lahko glasbeno vsebino predvajate s pomočjo USB ključka, TF kartice ali AUX vhoda.

Tronsmart Bang Max ima vse, kar iščejo uporabniki za domačo ali malenkost bolj napredno rabo. Glasnost je odlična, basi več kot dovoljšni, ostali zvoki pa dobro uravnoteženi. Najbližji konkurent za podobno ceno je Tribit Stormbox Blast, ki pa sem ga s težavo našel na zalogi v Evropi. Če iščete zvočnik z dobrim zvokom in je vaš proračun okoli 200 €, potem je Tronsmart dobra izbira.

Tronsmart Bang Max cena?

Zvočnik Tronsmart Bang Max je na voljo v predprodaji pri prodajalcu GeekBuying za ugodnih 179,99 €. Poštnina je brezplačna, dodatnih dajatev ni, saj vam izdelek pošljejo iz evropskega skladišča. Ob nakupu dobite še brezplačno darilo v obliki zvočnika Tronsmart Trip v vrednosti 20 €.


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Kitajci test.
Vas zanima več iz te teme?
Bluetooth zvočniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710