Telefoni
27.09.2010 12:48

Deli z drugimi:

Share

Čipovje Marvell ARMADA 628 za zmogljivejše pametne mobilnike

Mobilno čipovje ARMADA 628 bo občutno povečalo zmogljivost mobilnikov in tabličnih računalnikov.
Mobilno čipovje ARMADA 628 bo občutno povečalo zmogljivost mobilnikov in tabličnih računalnikov.

S pametnimi mobilnimi telefoni lahko opravljamo že številna napredna opravila, kot so urejanje dokumentov, predvajanje večpredstavnostnih vsebin, deskanje po svetovnem spletu in podobno. Nabor svari, ki jih lahko danes počnemo z njimi, se bo kmalu še povečal.

Podjetje Marvell je namreč predstavilo 1,5-gigaherčno mobilno čipovje ARMADA 628, ki podatke preračunava s kar tremi procesorskimi sredicami ARM. Novost za najzahtevnejša opravila uporablja dve jedri, medtem ko je tretje namenjeno preračunavanju podatkov v načinu nizke napetosti. To pripomore k varčevanju z dragoceno električno energijo.

Preostalih šest sredic v čipovju ARMADA 628 skrbi za tekoče poganjanje tridimenzionalnih oblik, kodiranje in dekodiranje tako visokoločljivega videa kot zvoka, operacije šifriranja in dešifriranja podatkov ter procesiranja digitalnih slik. Novost se lahko pobaha celo z vgrajenim podatkovnim krmilnikom USB 3.0.

Podjetje Marvell bo čipovje ARMADA 628 najkasneje do konca leta dostavilo vsem večjim proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Prve naprave, opremljene z njim, lahko na trgu pričakujemo že konec naslednje jeseni. Več informacij o novem izdelku podjetja Marvell je na voljo na spletni strani http://skrci.me/ARMADA628.


Prijavi napako v članku