Operacijski sistemi
18.11.2012 11:33

Deli z drugimi:

Share

Tri četrt prodanih telefonov poganja Android

Raziskava analitskega podjetja Gartner je pokazala, da je bilo v letošnjem tretjem četrtletju prodanih kar dobrih 72-odstotkov pametnih mobilnih telefonov Android. Na Kitajskem pa je ta delež znašal zavidljivih 90-odstotkov.
Android je med uporabniki storitev mobilne telefonije zdaleč najbolj priljubljen mobilni operacijski sistem!
Android je med uporabniki storitev mobilne telefonije zdaleč najbolj priljubljen mobilni operacijski sistem!

Mobilni operacijski sistem Android v zadnjih letih doživlja velik uspeh, saj se število njegovih uporabnikov strmo povečuje. Že leta 2013 naj bi ga uporabljala kar milijarda ljudi. Android se namreč lahko pobaha s hitrim in zanesljivim delovanjem, izjemno prilagodljivostjo, varnostjo, uporabniku prijaznim grafičnim vmesnikom ter bogato paleto uporabne programske opreme.

Kako dejansko priljubljen je mobilni operacijski sistem Android med uporabniki storitev mobilne telefonije, pa je pokazala raziskava analitskega podjetja Gartner. Njegovi raziskovalci so namreč v obsežni raziskavi ugotovili, da je bilo v letošnjem tretjem četrtletju prodanih kar dobrih 72-odstotkov pametnih mobilnih telefonov Android. Še pred letom dni pa se je število prodanih mobilnikov z operacijskim sistemom Android gibalo okoli 53-odstotkov. Drugo mesto pa je s slabimi 14-odstotki zasedel Applov sistem iOS.

Pametni mobilni telefoni Android pričakovano dominirajo na Kitajskem, ki je hkrati tudi eden najhitreje rastočih trgov na modrem planetu. Tam je bilo namreč v letošnjem tretjem četrtletju prodanih kar dobrih 90-odstotkov mobilnikov Android. Če gledamo na te podatke precej lažje verjamemo napovedi analitičnega podjetja Gartner, da bo mobilni operacijski sistem Android v letu 2016 uporabljalo več uporabnikov kot operacijske sisteme Windows. Osupljivo!

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku