Telefoni
Računalništvo, telefonija
Telefonija
08.09.2022 15:12

Deli z drugimi:

Share

Trgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGalley imenovala za »vzhajajočo zvezdo«!

Huawei veliko truda posveča uporabniški izkušnji, zato je trgovina AppGallery preprosta za uporabo in hkrati nudi celovito ponudbo aplikacij. Ocena zadovoljstva uporabnikov je tudi zaradi tega v letu 2021 večja za več kot 20 odstotkov. Sicer je trgovina v zadnjih 18 mesecih zaznala nesluteno rast in se trdno zasidrala med tremi največjimi platformami za distribucijo aplikacij. Skupno število aplikacij je medletno naraslo za 147 odstotkov, medtem ko beleži 580 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov.

Skladno s strategijo sočasnega poudarka na globalne in lokalne trge je razvojna ekipa neutrudno delala, da bi uporabnikom naprav Huawei povsod po svetu ponudila najbolj priljubljene aplikacije in igre. Hkrati so poglobili tudi sodelovanje z lokalnimi razvijalci, da bi na vsakem lokalnem trgu omogočili dostop do tamkajšnjih najboljših aplikaciji. Zaradi tega je trgovina AppGallery postala konkurenčno okolje in tretja največja na svetu.

V združenju Huawei je do danes registriranih 5,75 milijona razvijalcev iz celega sveta, kar je vodilo do globalne integracije več kot 216 tisoč aplikacij z mobilnimi storitvami Huawei Core, kar predstavlja 147-odstotno povečanje na letni ravni. Leta 2021 je trgovina zabeležila več kot 432 milijard prenosov, kar predstavlja 12-odstotno rast v primerjavi z letom 2020. Medletna rast je ravno tako zavidljiva izven kitajskega trga, kjer so v istem obdobju zabeležili 56 odstotkov več prenosov.

Nagrada poudarja podporo razvijalcem

Nagrado vzhajajoča zvezda (ang: Rising Star) je Huawei na sejmu IFA prejel prvič. Hkrati dokazuje, da trgovina AppGallery ne omogoča le dostopa do raznovrstnih vsebin, nagrad in daril, temveč da Huawei razvijalcem ravno tako nudi obsežno poslovno in trženjsko pomoč, po zaslugi katere svoje aplikacije lažje približajo ljudem.

Podpredsednik podjetja Huaweia za mobilne storitve v Evropi Jaime Gonzalo je ob tej priložnosti poudaril: » Veseli smo, da je Newsweek prepoznal napore pri razvoju trgovine AppGallery. Zelo se namreč trudimo, da preko nje uporabnikom nudimo širok nabor aplikacij, pri čemer ne pozabljamo na druge ugodnosti. Priznanje je tudi dokaz kakovosti platforme in naših partnerjev, katerih aplikacije so na voljo v naši trgovini

Trgovina AppGallery je na voljo v več kot 170 državah in zlasti v Evropi je v zadnjem letu zabeležila rast mesečno aktivnih uporabnikov. Huawei je veliko truda in virov vložil v njeno promocijo in obogatitev ter v sodelovanje z razvijalci, s ciljem spodbujanja inovacij in izboljšanja uporabniške izkušnje. Naraščajoča priljubljenost trgovine AppGallery je ravno tako plod Huaweieve zavezanosti varnosti v digitalnem okolju, saj ji uporabniki zaupajo, da skrbi za njihovo dobrobit in ohranja zasebnost.

Obseg aplikacij v 18 kategorijah trgovine AppGallery se tako rekoč povečuje na dnevni osnovi. Med bančnimi aplikacijami so tako priljubljene Revolut in Curve, obenem pa boste aplikacije svojih bank našli komitenti NLB, NKBM, Sparkasse  in  Intese Sanpaolo. Dodatno pa sta vam na voljo tudi mobilni denarnici  mBills  in  VALÚ.  V kategoriji življenjskega sloga so priljubljene Tinder, Viber, JD Sports, Just Eat in Getir, za pomoč med potovanji skrbijo Bolt, Skyscanner, Trivago in Booking.com, poleg tega pa je na voljo še cela vrsta drugih aplikacij in mobilnih iger. Na voljo so samostojne aplikacije vodilnih slovenskih medijev, 24ur.com, siol.net in rtvslo.si, ljubitelji žametnih glasov radijskih napovedovalcev in napovedovalk bodo navdušeni nad aplikacijo SI radio – Slovenski spletni radio, medtem ko bodo naročniki televizijskih storitev slovenskih operaterjev cenili aplikacije NEO Pametno življenje, EON TV in T2 tv2go, saj omogočajo spremljanje priljubljenih serij, filmov in oddaj na pametnem telefonu Huawei.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Huawei Huawei AppGallery

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

S&T ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več