Telefoni
02.12.2019 07:27

Deli z drugimi:

Share

Trenutno največji proizvajalec pametnih telefonov je..

Samsung je še vedno številka ena med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov.
Samsung je še vedno številka ena med proizvajalci pametnih mobilnih telefonov.

Pametni mobilni telefoni Android so se, vsaj glede zmogljivosti strojne opreme, že približali zmogljivosti, ki so jo še pred kratkim dosegali le osebni računalniki. V modele višjega cenovnega razreda so proizvajalci namreč začeli vgrajevati gigaherčne procesorje in namenska grafična jedra, s čimer so se povečale zmožnosti pametnih telefonov, da lahko danes poganjajo zahtevne igre, predvajajo visokoločljive video posnetke in omogočajo pravo večopravilnost. Tudi cenovno dostopni pametni mobilni telefoni postajajo iz dneva v dan bolj uporabni, zato gredo v prodajo kot za stavo.

Med vsemi proizvajalci pametnih mobilnih telefonov, pa največ izdelkov še vedno proda podjetje Samsung, saj mu je v tretjem četrtletju letošnjega leta uspelo osvojiti kar 21 odstotkov trga. Kljub težavam z ameriškimi sankcijami se je na drugem mestu znašlo podjetje Huawei, ki s svojimi izdelki obvladuje 18 odstotkov trga pametnih mobilnih telefonov oziroma dva odstotka več kot v drugem četrtletju letos. Tretje mesto pa je z 12 odstotnim tržnim deležem osvojilo podjetje Apple.

V tretjem četrtletju letošnjega leta je podjetje Samsung odposlalo 78,2 milijonov pametnih telefonov, podjetje Huawei 66,8 milijonov in podjetje Apple 44,8 milijonov telefonov. Glede na tržni delež pa so četrto in peto mesto osvojili podjetji Oppo in Xiaomi. Medtem ko je prvemu uspelo prepričati devet odstotkov uporabnikov, je drugemu uspelo osvojiti osem odstotkov trga.


Prijavi napako v članku