Računalništvo, telefonija
11.05.2009 13:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Trendi zajema, arhiviranja in hrambe podatkov

Forum ZAJEM, ARHIVIRANJE, UPRAVLJANJE in HRAMBA PODATKOV.
Forum ZAJEM, ARHIVIRANJE, UPRAVLJANJE in HRAMBA PODATKOV.

Podatki predstavljajo kapital podjetja in prav zaradi tega je potrebno z njimi tudi tako ravnati. Za uspešno poslovanje vsake organizacije je vse pomembnejše učinkovito upravljanje, arhiviranje ter hramba podatkov. 7. maja je v organizaciji podjetja Palsit d.o.o. potekal prvi B2B dogodek na tem področju, Forum ZAJEM, ARHIVIRANJE, UPRAVLJANJE in HRAMBA PODATKOV.

Predstavilo se je kar 16 razstavljavcev. Forum je kot pokrovitelj podprl tudi Arhiv Republike Slovenije. O trendih na področju elektronske hrambe v digitalni obliki je v uvodnem predavanju spregovoril Vladimir Žumer (Arhiv RS). Kot strokovnjak na tem področju je med drugim predaval tudi o zakonskih določilih o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva, o tehnoloških zahtevah za elektronsko hrambo gradiva v digitalni obliki.

Na dogodku so se predstavila vodilna podjetja, ki ponujajo rešitve za učinkovito hrambo, upravljanje in zajem podatkov: Comtech d.o.o., Org.Tend d.o.o., Mikrocop d.o.o., Mikroprimar d.o.o., Infotehna d.o.o., Perftech d.o.o., Advant d.o.o., Pošta Slovenije d.o.o., Liko Pris d.o.o., 360ECM d.o.o., Mkrografija d.o.o., Setcce, Prompt d.o.o., PIA Informacijski sistemi in storitve d.o.o., Ontoo d.o.o. ter CHS d.o.o.

Foruma se je udeležilo preko 350 udeležencev. Kakovostna predavanja, veliko število razstavljavcev ter izjemno pozitivni odzivi udeležencev pa zagotavljajo, da bo dogodek uspešen tudi v prihodnje. Zato se že veselimo 13. maja 2010, ko bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal ForumaZAJEM, ARHIVIRANJE, UPRAVLJANJE in HRAMBA PODATKOV 2010.


Prijavi napako v članku