Računalništvo, telefonija
07.12.2015 09:16

Deli z drugimi:

Share

TP-LINK P5 Touchscreen

Touchscreen tehnologija postaja vedno bolj popularna. Tehnologija se vedno bolj uporablja pri raznoraznih elektronskih napravah na primer na novem TP-LINK P5. Sedaj je touchscreen tehnologija poleg pametnih telefonov ter tablic na voljo tudi na usmerjevalnikih (routerjih). P5 je okrepljen z 10,9 cm (4.3") zaslonom s katerim lahko enostavno dostopate, do najpomembnejših nastavitev.
TP-LINK-P5
TP-LINK-P5

Enota dodatno omogoča prenašanje datotek, ima media server nastavitve, printer server nastavitve ter konfiguracijo WPS kompatibilnosti za mnoge domače multimedijske sisteme.

UNIKATEN Touchscreen DIZAJN
Zaslon nudi enostaven in pregleden meni s katerega lahko enostavno in hitro prilagajate nastavitve. Zaslon je odporen proti manjšim praskam ter udarcem. Vsakdo, ki se vsaj malo spozna na »pametne naprave« bo z lahkoto opravljal router. Za razliko od konkurence vam TP-LINK zagotavlja, da njihov zaslon resnično deluje. Srce naprave je STMicroelectronics čipovje. Opravljanje z zaslonom na P5 ne bo nič otežilo delovanje samega usmerjevalnika.

TP-LINK P5 meri 284 x 187 x 52 milimetrov. Prav priročno se ga postavi lahko na čisto vsako polico. Zaslon je oblečen v odlični črno modri barvi. Oblika pa je naravnost fantastična z modernistično obliko. Zaslon je pozicioniran na sredini usmerjevalnika. Zadaj so štirje Gigabit LAN ter eden Gigabit WAN priključek. Ima tudi dva USB priključka.

Poleg uporabnikom prijaznega zaslona, TP-LINK nudi še mnogo odličnih lastnosti. P5 je dejansko nadgradnja bivšega Archer C9. Usmerjevalnik lahko namestite na steno, saj ima nastavljive nosilce za na steno. Tri antene skrbijo za maksimalno moč signala. TP-LINK lahko deluje na »dual-band« hitrostih hkrati pri 600 Mb/s na 2.4 GHz in 1300 Mb/s na 5 GHz, kar pomeni, da je na voljo skupno 1900 Mb/s.

2,4 GHz valovanje pokriva nadzor bluetooth naprav. 5 GHz povezava pomeni manj zapletov. Usmerjevalnik oddaja širokopasovno povezavo na frekvencah 802.11 a/b/g/n/ac. Dodatno USB 2.0 ter 3.0 omogočata prenos datotek v skupno rabo z vašo večfunkcijskim printerjem. TP-LINK P5 pretaka 4K video vsebine z lahkoto. Prav tako ga lahko vključite zraven pri igranju online iger. Integrirana Beamform tehnologija usmeri brezžični signal v naprave. Signal tudi ojača.

64/128-bit WEP,WPA/WPA2,WPA-PSK in WPA2-PSK varnostni protokoli pa omogočajo večjo varnost, saj blokirajo zlonamerne vdore v vaš sistem. Dodatne specialitete P5 usmerjevalnika pa so požarni zid, varovanje pred vdori v DoS ter IP in MAC filtriranje naslova.

Medtem, ko nekateri menijo, da je touchscreen na usmerjevalniku nepotreben luksuz, nekateri menijo, da je dodaten bonus, saj omogoča ogromno dodatnih ukazov ter enostaven je za uporabo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku