Prenosni računalniki
06.09.2014 13:37

Deli z drugimi:

Share

Toshibin novi 13,3-palčni Chromebook

Avtonomija baterije do 11,5 ure.
Toshibin novi 13,3-palčni Chromebook
Toshibin novi 13,3-palčni Chromebook

Toshiba Europe predstavlja Chromebook 2 – novi 13,3-palčni (33,8 cm) Chromebook za tiste uporabnike, ki želijo uživati v zabavi in hkrati potrebujejo napravo za resno delo. Z možnostjo zaslona Full HD IPS ali zaslona HD brez odseva in s stereo zvočniki Skullcandy ima Toshibin Chromebook 2 vrhunski zvok in sliko ter nudi vse potrebno za delo, zabavo ali študij.

Toshibin novi Chromebook je ustvarjen za zabavo. Svetel in oster 13,3-palčni (33,8 cm) zaslon je na voljo v obeh različicah Full HD, kar omogoča odlično izkušnjo gledanja pri brskanju po spletu, igranju iger ali gledanju filmov. Stereo zvočniki Skullcandy so nameščeni pod tipkovnico.

S težo le 1,35 kg je Toshibin Chromebook 2 ustvarjen za uporabnike, ki veliko potujejo. Ima ravne robove in srebrn nanos s pikčastim vzorcem. Baterija traja do 11,5 ure[1], kar uporabniku omogoča dobesedno celodnevno uporabo, z zmogljivim procesorjem Intel Celeron pa je njegova mobilnost zagotovljena. S hitrim zagonom in brskalnikom Google Chrome pri Chromebooku 2 ni čakanja, dostop do posodobitev, aplikacij in shranjenih dokumentov pa je hiter in preprost. Sposobnost odpiranja običajnih formatov datotek in njihove obdelave v nepovezanem načinu uporabnikom omogoča enostavno delitev datotek. Nameščena je tudi popolnoma ploska tipkovnica brez okvirja z veliko sledilno ploščico, zaradi česar je uporaba še bolj preprosta.

Visokokakovostna kamera HD uporabnikom omogoča brezšumne video pogovore s svojimi prijatelji, družino in službenimi kolegi. Ostra slika in enakomeren video prenos v kombinaciji z dvema mikrofonoma, ki poskrbita za zmanjšanje šumov, uporabnikom omogoča, da zvoke slišijo povsem jasno, brez motenj iz ozadja.

Toshibin novi Chromebook je prilagojen shranjevanju podatkov v oblaku. Z brezžično povezavo in 100 GB brezplačnega prostora v oblaku prek prednameščene storitve Google Drive se vsi podatki samodejno varnostno kopirajo in sinhronizirajo, s tem pa so shranjevanje, urejanje in prenos informacij na vse druge naprave zelo poenostavljeni.

Del storitve Google Drive je tudi zbirka Google Docs, ki omogoča urejanje, deljenje in uporabo datotek neposredno na spletu, poleg tega pa je tu še širok nabor Googlovih aplikacij, ki so že prednameščene ali pa jih je mogoče namestiti s pomočjo spletne trgovine v brskalniku Chrome. Tudi sinhronizacija in deljenje datotek med mobilnimi napravami sta povsem preprosta, saj je Chromebook združljiv s pametnimi telefoni, na katerih je nameščen operacijski sistem Android.

S Toshibinim Chromebookom 2 je povezava z drugimi napravami hitra in enostavna. Dvoje vrat USB omogoča preprost prenos podatkov in ker ima prenosnik vgrajena tudi vrata USB 3.0 s funkcijo Sleep-and-Charge, lahko uporabniki napolnijo baterijo svojega pametnega telefona ali MP3-predvajalnika, tudi ko je Chromebook v načinu mirovanja. Prenosnik ima sicer nameščena tudi vrata HDMI in režo za pomnilniško kartico SD.

Toshibin Chromebook 2 bo v Evropi moč kupiti v prvi četrtini leta 2015.

Toshiba Chromebook 2:

 • Zaslon: 33,8 cm (13,3”) 16 : 9 HD (1366×768) ali Full HD (1920×1080) IPS
 • Procesorji: Intel Celeron
 • Grafika: Intel
 • Shranjevanje: 16 GB eMMC ter 100 GB brezplačnega prostora za shranjevanje v oblaku (prek storitve Google Drive)
 • Pomnilnik: 4 GB DDR3L (1600 MHz) za model Full HD, 2 GB DDR3L (1600MHz) za model HD
 • Povezljivost: 1x izhod HDMI, 1x USB 2.0, 1x USB 3.0 (funkcija Sleep-and-Charge), reža SD/SDHC, kombiniran vhod za mikrofon in slušalke, varnostno zaklepanje
 • Komunikacija: brezžični Intel LAN (802.11ac+agn), Bluetooth 4.0, kamera HD z dvema mikrofonoma
 • Operacijski sistem: Chrome
 • Zvok: stereo zvočniki Skullcandy
 • Avtonomija baterije: do 11,5 ure (HD) ali do 9 ur (Full HD)
 • Barva: srebrna s pikčastim vzorcem
 • Mere: 320x214x19,3 mm
 • Teža: 1,35 kg
Vas zanima več iz te teme?
Toshiba prenosni računalniki

Prijavi napako v članku