Računalništvo, telefonija
17.01.2014 13:59
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Torek je dan za NT konferenco

Torek je dan za NT konferenco
Torek je dan za NT konferenco

V torek, 21. januarja, bomo v okviru 19. Microsoftove NT konference pozdravili drugi val novosti. Cankarjev dom bo kmalu v znamenju mreženja, IT novosti in zanimivih izobraževalnih vsebin. Kaj bo na dnevnem redu? Za podrobnejši program si poglejte urnik dogodka, mi pa na kratko povzemamo tematike, s katerimi bo postregla januarska NT konferenca.

Vsebine za IT strokovnjake in razvijalce

V drugem valu novosti 19. Microsoftove NT konference bo Sašo Erdeljanov udeležencem seminarja o Poenotenih komunikacijah predaval na temo prehoda na Exchange Server 2013 in pripravil predavanje o varovanju podatkov v Exchange Serverju 2013. Podjetje Telprom d.o.o. bo predstavilo integracijo Exchange in Lync strežnika, predavatelj Rok Zupančič pa se bo v sklopu seminarja osredotočil na Office 365 – Identitete in hibridi.

Luka Manojlovic in Elvis Guštin bosta udeležence v sklopu seminarja Konec podpore za Windows Server 2003 / migracija iz Windows server 2003 ter SBS 2003 pripravila na prihajajoče spremembe. Tematiko bosta predstavila s predavanji Priprava okolja za migracijo in Let’s go Hybrid, izpostavila SBS in njegove specifike, v sklopu predavanj pa se bosta posvetila tudi temi Standardne različice Windows Serverja 2003.

Ker se s konzumerizacijo v IT-ju pojavlja vedno več vprašanj o vlogi IT-ja v svetu mobilnih naprav, tabličnih računalnikov in aplikacij, bomo posebno pozornost namenili tudi tej tematiki. V sklopu seminarja Windows 8.1, Windows Phone, aplikacije in moderni IT v podjetjih, bo Luka Obersnu predstavil relevantne novosti, Rok Oršič pa bo govoril o aplikacijah in novemu pogledu na Enterprise Security. Tomislav Tipurić bo predstavil dobre prakse iz Microsofta, David Vidmar se bo osredotočil na IT v podjetju, Rajko Lah pa bo odprl vprašanje o uporabi Windows telefona v podjetjih.

Razvijalci bodo navdušeni nad seminarjem Windows Azure, kjer si bodo udeleženci skupaj z Rokom Bermežem pogledali novosti, beseda pa bo tekla tudi o Windows Azure Active Directory. Anže Vodovnik bo predstavil Cloud patterns – kako pisati aplikacije za oblak, o tem, kako lahko nadzirate oblak kar iz namizja (Visual Studio Online in Azure Management API) pa bosta predavala Daniel Malik in Bojan Vrhovnik.

MVP strokovnjaki bodo razvijalcem na seminarju o SQL Serverju 2014 predstavili različne zanimive vsebine o vsem, kar so kdaj koli želeli vedeti o tematiki. Dejan Sarka se bo v svojem predavanju osredotočil na Clustered Columnstore Indexes, Mladen Prajdić bo povedal več o Hekatonu, Matija Lah bo udeležencem predstavil novosti, ki jih prinaša Microsoft SQL Server 2014 Query Optimizer, André Kamman pa bo v sklopu seminarja izpostavil administracijo baz podatkov.

Za učinkovit NTworking

NT konferenca predstavlja odlično priložnost efektivnega mreženja, pri organizaciji pa vam bo v pomoč priročna Facebook aplikacija NTworking. Naj bodo srečanja z ostalimi udeleženci učinkovita, zato ustvarite svoje NTworking mreže in vanje povabite prijatelje, kolege ali pa bodoče poslovne partnerje, ki jih želite srečati na konferenci.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več