Življenjski slog
06.09.2021 07:00
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativna toplotna črpalka, ki je vsestranska v uporabi in izvedbi

Rešitev za vse, ki se soočate s pomanjkanjem prostora.
Pri snovanju nove vsestranske toplotne črpalke VERSI so v Kronotermu največ pozornosti namenili raznoliki uporabi in vgradnji.
Pri snovanju nove vsestranske toplotne črpalke VERSI so v Kronotermu največ pozornosti namenili raznoliki uporabi in vgradnji.

Toplotna črpalka zrak/voda VERSI je kompaktna, oblikovno dovršena ter raznolika v uporabi in izvedbi. Zasnovana je za stavbe s prostorsko omejitvijo ter stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju, do moči 6 kW. Kompaktno napravo se lahko postavi tudi v najmanjši kotiček doma, na podstrešje, balkon ali teraso ter celo ob bok ostalim gospodinjskim aparatom.

toplotna-črpalka-kronoterm
Direktor podjetja Kronoterm, Bogdan Kronovšek

Podjetje Kronoterm s svojimi inovacijami postavlja trende v segmentu visoko tehnoloških naprav za varčno in okolju prijazno ogrevanje ter hlajenje. Pred dvema letoma so s toplotno črpalko ADAPT postavili temelj za izjemno učinkovite, tihe in vizualno dovršene toplotne črpalke. V Kronotermu so prepričani, da bodo z novo toplotno črpalko VERSI in predvsem njenimi številnimi možnostmi uporabe, postavili nov trend na področju toplotnih črpalk. Obenem želijo uporabo okolju prijaznih naprav približati širši množici. “V Kronotermu že dobrih 30 let razvijamo rešitve, s katerimi ljudem približujemo tehnologijo toplotnih črpalk in njenih koristi. Verjamemo, da človeštvu omogoča velik korak k trajnemu, udobnemu in okolju prijaznemu bivanju brez fosilnih goriv,” pojasnuje direktor podjetja, Bogdan Kronovšek.

Uporabnik na prvem mestu

Pri snovanju nove vsestranske toplotne črpalke VERSI so v Kronotermu največ pozornosti namenili raznoliki uporabi in vgradnji. Toplotna črpalka je zasnovana za stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju, za nizkoenergijske in pasivne hiše ter stanovanjske hiše do 100 m2. Prav tako jo je moč uporabiti v stanovanjih, na vikendih, v kočah, pisarnah in celo v manjših poslovnih stavbah. Predvsem revolucionarna je uporaba v stanovanjih, saj omogoča lastnikom v večstanovanjskih objektih popolno neodvisnost ter izjemno nizke stroške ogrevanja. Toplotna črpalka VERSI ogreva in hladi prostore ter segreva sanitarno vodo.

1 naprava, 3 izvedbe, neskončno rešitev

Raznolikost uporabe in vgradnje omogočajo tri različne izvedbe z možnostjo postavitve zunaj ali znotraj stavbe. Izvedbe VERSI-I, VERSI-O in VERSI-X, katerih osnovna tehnologija je enaka, rešujejo številne različne izzive uporabnikov.

“Med razvojem smo se soočali z mnogo izzivi, ko smo stremeli združiti različne aplikacije v eno kompaktno rešitev, ob upoštevanju izkušnje naših uporabnikov med vgradnjo, uporabo in vzdrževanjem,” je pojasnil vodja razvojne ekipe, Franci Marovt. Dodal je, da verjame, da jim je uspelo pripraviti rešitev, ki bo pomagala njihovim uporabnikom, partnerjem in nenazadnje tudi planetu. Slednje je za podjetje s skoraj 100 zaposlenimi izjemnega pomena. Evropski okoljski sklad (EBB) je Kronoterm uvrstil med vodilne okolju prijazne proizvajalce ogrevalnih naprav v Evropi. Pred kratkim pa so prejeli še naziv ambasador zelenega, ustvarjalnega in pametnega gospodarstva Slovenije, v sklopu kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.

Prihranek prostora in denarja ter ohranitev okolja

Stiska s prostorom je v hišah z vedno manjšo kvadraturo in v vse bolj strnjenih naseljih velika težava. Toplotna črpalka VERSI je kompaktna, majhnih dimenzij in zavzame izjemno malo prostora. Z lahkoto se jo lahko postavi na podstrešje, pod stopnice, v nišo ali celo v omaro. Tako postane očem popolnoma skrita. S toplotno črpalko VERSI uporabniki ne prihranijo le prostora, ampak tudi pri stroških ogrevanja. V 15 letih se lahko v primerjavi s kurilnim oljem privarčuje kar do 16.000 €, do 11.000 € ob zamenjavi peletne peči in do kar 20.000 € ob zamenjavi infra panelov. Poleg prihranka pri prostoru in stroških je pomemben tudi prispevek k zmanjšanju škodljivih emisij. Vsaka toplotna črpalka VERSI v 15 letih prečrpa do 200 MWh obnovljive toplote iz okolja, kar pomeni 45 ton prihranka CO2 oz. 220 dreves.

toplotna-črpalka-kronoterm-versi-X
Kronoterm, Versi X

Ne zgolj učinkovita, tudi estetsko dovršena

Vizualni aspekt je postal pri toplotnih črpalkah enako pomemben kot pri drugih gospodinjskih aparatih. Toplotna črpalka VERSI je oblikovno sorodna svoji predhodnici. Odlikuje jo monolitična podoba minimalističnih linij, ki je ustvarjena, da se zlije z okolico in postane nevidna. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi barvami in izvedbami zunanje enote ter jo tako uskladijo z arhitekturnim stilom njihove stavbe. Izvedbi za postavitev v notranjosti stavbe in na balkonu ali terasi sta oblikovno usklajeni z notranjimi hidravličnimi enotami.

Brezskrbnost in udobje

Tihost je lastnost, ki zaznamuje Kronotermove naprave in lastnost, ki jo pričakujejo uporabniki. Četudi se jo lahko postavi na balkon in tik ob steno stavbe, je zahvaljujoč skorajda neslišnemu delovanju in posebnemu sistemu blaženja vibracij, ki onemogoča nadaljnje širjenje po stavbi, za bivanje popolnoma nemoteča. Toplotna črpalka VERSI je celo 40-krat tišja od zahtev Evropske direktive za toplotne črpalke. Brezskrbnost zagotavlja že sam sistem ogrevanja s toplotnimi črpalkami. Za dodatno udobje pri uporabi toplotne črpalke VERSI imajo pri Kronotermu na voljo mobilno aplikacijo Cloud.Kronoterm. Z aplikacijo lahko uporabniki toplotno črpalko upravljajo direktno iz naslonjača, s počitnic ali iz službe, kadarkoli želijo.

Več o toplotnih črpalkah VERSI na spletni strani kronoterm.com.

Vas zanima več iz te teme?
toplotne črpalke Kronoterm

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NAVIGARIS d.o.o.

Mestni trg 18, 3210 Slovenske Konjice, Tel: 05 994 36 08
Podjetje Navigaris d.o.o. je uspešno poslovno pot začelo leta 2008. Vizija ustanovitelja je bila ustvariti ciljno usmerjeno podjetje, ki bi združilo dolgoletne izkušnje in specifična ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več