Računalništvo, telefonija
07.07.2017 23:00

Deli z drugimi:

Share

Tokrat ena dobra novica za potnike večjih letalskih družb!

Poostreni varnostni ukrepi so pogoj, da lahko potniki ponovno uporabljajo večje elektronske naprave v potniški kabini.
Poostreni varnostni ukrepi so pogoj, da lahko potniki ponovno uporabljajo večje elektronske naprave v potniški kabini.

Kot je morda že znano so Združene države Amerike v boju proti mednarodnemu terorizmu sprejele ukrep, ki je prizadel vse potnike letov, z največjih letališč na Bližnjem vzhodu, v Turčiji in severni Afriki. Tu gre za letališča v Kairu, Amanu, Kuvajtu, Casablanci, Dohi, Rijadu, Džedi, Istanbulu, Dubaju in Abu Dabiju, navajajo tuji mediji. Ta ukrep se namreč nanaša na prepoved vnosa elektronskih naprav, večjih od mobilnega telefona, v kabine potniških letal. Vlada ZDA se namreč boji, da bi lahko teroristi bombe skrili v večje elektronske naprave ter jih brez težav pretihotapili v notranjost letala. S tem bodo posledično zaščitili potnike letov iz »nevarnih« območij.

Na srečo se stanje na omenjenih letih vendarle izboljšuje. Vlada ZDA je namreč nedavno sprejela odločitev, da odpravi prepoved vnosa večjih elektronskih naprav v kabine potniških letal za več letalskih družb z Bližnjega vzhoda. Prvi na seznamu tistih, ki se vračajo na »običajni« način delovanja je Etihad, katerega potniki za lete iz Abu Dhabija lahko uporabljajo prenosnike in tablične računalnike. Enako velja tudi za polete letalskih družb Emirates in Turkish Airlines ter za družbo Qatar Airways, in sicer za lete z lastnega oziroma domačega letališča.

Združene države Amerike so prepovedi vnosa večjih elektronskih naprav v letala seveda pogojile s posebnimi pogoji, ki se jih morajo letalske družbe odslej držati. Te morajo namreč izvajati poostrene varnostne preglede na način, da lahko zaznajo v njih skrita eksplozivna telesa.


Prijavi napako v članku