Digitalizacija
28.06.2021 18:24
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tiskarna GTO Košir združuje tradicionalne in moderne tehnike tiska

Po zaslugi Johannesa Gutenberga je tiskana beseda postala gonilo sodobne družbe. Za trenutek si zamislite svet, če Gutenberg ne bi izumil tiska s premičnimi črkami. Velika verjetnost je, da digitalni podobi današnje družbe ne bi bili niti blizu.
Tiskarna GTO Košir združuje tradicijo in modernizem. Z modernim strojnim parkom skrbijo za tiskalne potrebe slovenskih in tujih podjetij.
Tiskarna GTO Košir združuje tradicijo in modernizem. Z modernim strojnim parkom skrbijo za tiskalne potrebe slovenskih in tujih podjetij.

Tisk s premičnimi črkami je omogočil masovno tiskanje knjig z najrazličnejšo vsebino, od verskih knjig do znanstvenih priročnikov, koledarjev, letakov in časopisov. Tiskana beseda je postala dostopna širši množici ljudi, njen vpliv pa čutimo še danes. Tisk je temeljni del poslovanja, predvsem pa oglaševanja, ki temelji na tiskarskih storitvah. V današnjem digitalnem svetu bi se podjetja lahko izključno osredotočila na digitalno oglaševanje, a se največja podjetja zavedajo, da je tisk v tej digitalni dobi bolj pomemben in vpliven kot kdaj koli prej.

Elektronsko sporočilo se hitro izgubi med že tako napolnjenimi nabiralniki, spletni oglasi so pogosto nadležni in nezaupljivi. Tu nastopijo tiskani mediji, ki med uporabniki gojijo veliko mero zaupanja in nudijo občutno boljšo odzivnost kot digitalni oglasi. Uporabniki ostajajo zvesti fizičnim medijem, tako kot družinsko podjetje Tiskarna GTO Košir ostaja zvesta več tisoč let stari tradiciji.

Izvirnost, kakovost in tradicija na enem mestu

Dotik – občutek, ki na videz deluje zelo preprosto, toda ko gre za blagovne znamke in trženje, ima moč sprejemati odločitve, spreminjati čustva in obujati spomine. Ključno je, da svoje tiskarske materiale oblikujete tako, da odražajo barve in vizijo vašega podjetja, kar vam bo pomagalo izstopati med konkurenco. Tiskarna GTO Košir ima več kot 50-letno tradicijo. V tem času so si zaposleni nabrali veliko izkušenj in novih znanj, delujejo pa brez posrednikov. Celoten postopek izdelave poteka v njihovi tiskarni, kar za stranke pomeni hitrejši postopek izdelave, boljšo podporo, komunikacijo in kakovost ter lažjo prilagodljivost. Specializirani so za vse vrste tiska, od offset tiska za najboljšo kakovost do digitalnega tiska, ki omogoča prilagodljivost in hitrost.

tiskarna_gto

Katero tehniko tiska izbrati in zakaj?

Tisk je zahtevna industrija s številnimi tehnikami in različnimi materiali, ki pogosto zmedejo potrošnika. V podjetju Tiskarna GTO Košir z vami radi delijo svoje znanje na podlagi dolgoletnih izkušenj. Pomagali vam bodo pri izbiri prave tehnike tiskanja za vaše potrebe. Pred samo izdelavo se z njihovimi strokovnjaki lahko tudi posvetujete o prednostih tradicionalnih in modernih metod tiskanja. Olajšali smo vam delo in zbrali nekaj modrih nasvetov njihovih mojstrov.

Tradicionalni offset tisk se izvaja na tiskarskem stroju z uporabo tiskarskih plošč in mokrega črnila. Sama priprava na tisk traja nekoliko dlje, saj potrebuje več nastavitev, pred samim zaključkom pa se mora izdelek še posušiti. Tehnika zagotavlja kristalno jasnost in ostrino, je najbolj ekonomična izbira za večje naklade, zmore visoke hitrosti tiskanja v vseh formatih in zagotavlja izredno visoko ločljivost tudi pri najzahtevnejših tiskovinah. Tiskarna GTO Košir slovenska in tuja podjetja oskrbuje z revijami, knjigami, kuvertami, mapami, zloženkami, letaki in ostalimi tiskovinami po offset metodi.

Digitalni tisk pri tiskanju ne uporablja tiskarske plošče. Za razliko od offset tiska, digitalni preskoči vse mehanske korake in tisk na tiskarsko površino nanese neposredno s tekočim črnilom ali prahom v tonerju. Digitalni tisk je hitrejša in boljša izbira za manjše naklade. Vsak tisk je popolnoma enak, med samim postopkom pa se lahko odločite za manjše spremembe ali popravke. Če potrebujete plakate, transparente, nalepke ali podoben promocijski material, je digitalni tisk zagotovo najprimernejša tehnika.

tisk_gto_kosir

Tradicija ali modernizem?

Pri ustvarjanju promocijskih izdelkov za svojo blagovno znamko vam bodo v Tiskarni GTO Košir predlagali dve tehniki tiska: sitotisk ali tampotisk.

Sitotisk se uporablja že več kot 100 let, tako v komercialni industriji za tiskanje slik na oblačila in modne dodatke kot v umetniškem sektorju za ustvarjanje kreativnih modelov. Zaznamuje ga predvsem visoka prilagodljivost. Črnila, ki se uporabljajo pri sitotisku so težja, debelejša in bolj kakovostna. Kaj to pomeni za vaše izdelke? Tiskanje je enako obstojno in natančno, ne glede na izbrani material. Če torej izberete papir, kovino, plastiko, les ali tekstil, sitotisk poskrbi, da je končni izdelek natančen, dinamičen in predvsem obstojen.

Nekoliko manj znana in bolj moderna tehnika tiska je tampotisk. Odpira nov svet možnostim tiskanja, ki do zdaj niso bile na voljo s tradicionalnimi tiskarskimi tehnikami. Največja prednost tampotiska je možnost tiskanja na nenavadno oblikovane površine. Tradicionalni tehniki, kot sta sitotisk in offset tisk sta običajno omejeni na ravne ali okrogle površine, medtem ko tampotisk dovoljuje tiskanje tudi na tridimenzionalne materiale. V podjetju Tiskarna GTO Košir vam s pomočjo tampotiska izdelajo unikatne izdelke z dodano vrednostjo za vaše stranke ali partnerje.

Več o tiskarskih mojstrih Tiskarne GTO Košir na njihovi spletni strani tisk-gtokosir.si.

Vas zanima več iz te teme?
laserski tiskalniki sitotisk

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več