Računalništvo, telefonija
15.10.2013 14:56

Deli z drugimi:

Share

Tiskalnik, ki briše

Pogosto se zgodi, da tiskamo dokumente, čeprav vemo, da jih ne bomo potrebovali za zmeraj. Včasih tiskamo tudi dokumente, čeprav vemo, da jih bomo vrgli proč že v nekaj minutah. Nov Toshibin sistem je idealna rešitev za začasne dokumente, saj lahko papir uporabite ponovno.
Tiskalnik, ki briše
Tiskalnik, ki briše

Toshiba je razvila nov sistem, ki bo spremenil vaš način tiskanja. Namesto, da bi dokumente, ki ste jih natisnili in jih ne potrebujete več, vrgli proč, lahko sedaj vsebino na njih preprosto razbarvate in papir ponovno uporabite. Tako lahko porabo papirja zmanjšate za 80 %, brez da bi tiskali manj. Ta edinstveni sistem uporablja poseben moder toner, da boste že na prvi pogled vedeli, da lahko ta list ponovno uporabite. Naprava za ponovno uporabo papirja e-STUDIORD30 lahko s toploto razbarva tekst in slike na dokumentih, ki ste jih natisnili z multifunkcijskim tiskalnikom e-STUDIO306LP. Tako lahko isti list v povprečju uporabite petkrat, s čimer boste občutno zmanjšali porabo papirja in posledično zmanjšali svoj ogljikov odtis. Povrh vsega pa lahko na te liste tudi pišete in označujete besedilo z večbarvnimi Pilotovimi Frixion pisali, ki uporabljajo enako tehnologijo razbarvanja.

Komplementarna naprava e-STUDIORD30 bo poleg brisanja črnila poskrbela za vaš korak k zelenem in brezpapirnemu poslovanju. Pred izbrisom dokumentov lahko njihovo vsebino obojestransko poskenirate in arhivirate v JPEG, TIFF in PDF formatih na vašem strežniku. Po skeniranju, arhiviranju in razbarvanju lista naprava sama preveri, če je list še uporaben za ponoven tisk, ter ga razvrsti med uporabne in zavržene.

Multifunkcijska naprava e-STUDIO360LP ni le ekološko prijazna, temveč tudi tehnološko napredna. Omogoča povezovanje z različnimi aplikacijami in delovnimi tokovi. Opcijski vtičniki in orodje za upravljanje vam omogočajo enostavno prilagajanje sistema glede na vaše potrebe in obstoječe delovne tokove. Sistem lahko nadgradite tudi s priključitvijo faksa.

Naprava e-STUDIO360LP lahko shrani do 2.300 listov, na katere lahko duplex tiska s hitrostjo 30 strani na minuto. Skenira lahko z resolucijo do 600×600 dpi s hitrostjo do 57 slik na minuto. Komplementarna naprava e-STUDIORD30 lahko razbarva natisnjene liste s hitrostjo do 30 strani na minuto. Z enako hitrostjo lahko te liste tudi skenira.

Skozi celotno življenjsko dobo multifunkcijske naprave je papir tisti, ki proizvede največ emisij toplogrednih plinov. Pri proizvodnji ene tone papirja se sprošča ena tona ekvivalentne mere CO2. Prav tako se pri proizvodnji porabi kar 13 litrov vode za en list papirja. Družba Toshiba je sedaj dodala novo raven na področju okolijske ozaveščenosti uporabe papirja: ponovna uporaba papirja pred recikliranjem. Če boste z napravama e-STUDIO306LP/RD30 papir uporabili petkrat preden ga boste reciklirali, lahko privarčujete 80 % naravnih virov, ki so drugače potrebni za tiskanje enakega obsega dokumentov. Poskrbite za kar 57-odstotno zmanjšanje emisij in za bolj zelen jutri.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TIFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri TIFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TIFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok kartami ... Več