Računalništvo, telefonija
18.12.2019 06:06
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tipkovnica SwiftKey obnorela uporabnike mobilnih naprav

Tipkovnica SwiftKey je priljubljena predvsem na račun njene vsestranske uporabnosti.
Tipkovnica SwiftKey je priljubljena predvsem na račun njene vsestranske uporabnosti.

Tipkovnica SwiftKey Keyboard je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android nadvse priljubljena, saj omogoča tipkanje s pomočjo gest, predvidevanja in samodejnih popravkov. Takoj zatem, ko je priljubljena tipkovnica že pred časom postala brezplačna, je povpraševanje po njej preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. Ta je namreč na spletnem portalu Google Play nedavno presegla 500 milijonov prenosov in nič ne kaže na to, da bi zanimanje zanjo kaj kmalu upadlo.

Pri tem velja še omeniti, da je tipkovnica SwiftKey Keyboard delo londonskega start-up podjetja. Od leta 2016 pa je ta v lasti računalniškega giganta, ki je zanjo leta 2016 odštel kar preračunanih 225 milijonov evrov.

Veliko število prenosov navidezne tipkovnice SwiftKey Keyboard na mobilne naprave Android seveda ni le posledica njenega neposrednega prenosa. Zasluge za to grejo tudi podjetjem, kot so Samsung, Huawei in Lenovo, saj jo prednameščajo na mobilne naprave, kar vključuje tako pametne mobilne telefone kot tablične računalnike.


Prijavi napako v članku