Programska oprema
20.02.2009 05:03
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Thunderbird ima naslednika

Medtem ko računalničarji nestrpno pričakujemo prihod tretje inačice odjemalca elektronske pošte Thunderbird, je skupina bivših programerjev Mozille že pripravila njenega dostojnega naslednika. Rezultat njihovega trdega dela je odjemalec elektronske pošte Postbox, ki se lahko pobaha predvsem z zelo zanimivim grafičnim vmesnikom in številnimi uporabnimi funkcijami. Prva poskusna različica novega programa, ki je na voljo za operacijske sisteme Windows in MacOS, izboljšuje Thunderbird na štirih ključnih področjih.

Programerji so precej izboljšali mehanizem za iskanje e-sporočil po ključnih besedah, saj se poizvedba lahko opravi kar z uporabo t. i. naravnega jezika (na primer “pred junijem 2008). Upravljanje s priponkami v e-sporočilih, kot so povezave, slike in kontakti, je postalo občutno bolj enostavno, saj so le-te prikazane v stranskem oknu in jih lahko enostavno vključimo v druga e-sporočila. Precejšnjih izboljšav je bil deležen tudi sistem za upravljanje s sporočili, saj lahko odslej vsako sporočilo vključimo v določeno skupino. Programerji pri pripravi odjemalca elektronske pošte Postbox niso pozabili niti na združljivost s storitvami Web 2.0, kot so na primer socialne mreže in spletni brskalniki. Pri prebiranju e-sporočil nam bodo zagotovo prišli v poštev tudi zavihki. Tudi za varnost pred škodljivimi programskimi kodami je bilo dobro poskrbljeno.

Prva končna različica novega odjemalca elektronske pošte Postbox, ki bo na voljo tudi za operacijski sistem Linux, naj bi bila na voljo za dolvleko že proti koncu pomladi. Najbolj neučakani računalničarji pa si poskusno različico programa lahko že dolvlečejo s spletnega naslova http://www.postbox-inc.com/.


Je prihodnost Thunderbirda ogrožena?


Prijavi napako v članku