Strojna oprema
29.01.2007 12:20

Deli z drugimi:

Share

ThinkCentre A55 SFF – majhen po velikosti, velik po vrednosti


ThinkCentre kolekcija bo dobila še manjšega (SFF) brata.

Lenovo je predstavilo novi namizni računalnik ThinkCentre A55 Small Form Factor (SFF), z naloženim Microsoft Windows Vista operacijskim sistemom ter Intel Core 2 Duo procesorjem. Zavidljiva je tudi velikost samega računalnika, ki ni večji od povprečne aktovke.

Podjetja iščejo vedno nove načine, kako učinkovito izrabiti delovni prostor zaposlenih, zato to področje postaja vedno bolj pomembno. Namizni računalnik ThinkCentre A55 SFF je približno 64 odstotkov manjši kot običajni Lenovo “tower” računalnik in 25 odstotkov manjši kot klasični Lenovo namizni računalnik. Ker zavzame manjšo delovno površino, posledično ostane na voljo več prostora za drugo opremo, kot npr. dodatni monitor, tiskalnik ali optični bralnik.

“Zaznavamo porast povpraševanja po osebnih računalnikih manjših dimenzij predvsem v zdravstvu, izobraževanju, finančnih ustanovah ter klicnih centrih,” je dejal Tom Tobul, izvršni direktor marketinga namiznih računalnikov Lenovo. “Mala in srednja podjetja imajo z novim ThinkCentre A55 SFF na voljo vrhunski računalnik, izvrstnega dizajna. Omenjeni računalnik ponuja najnovejše na področju računalništva, kot npr. Windows Vista operacijski sistem in inovativne ThinkVantage tehnologije v kompaktni obliki.”

Namizni računalnik ThinkCentre A55 SFF je opremljen z Lenovo ThinkVantage tehnologijo, ki med drugim vsebuje tudi Rescue and Recovery ter Client Security System, ki je v veliko pomoč pri zmanjšanju stroškov povezanih s povrnitvijo izgubljenih ali uničenih podatkov in težav z gesli.

S 30. januarjem bodo uporabniki lahko že kupili določene modele prenosnikov in namiznih računalnikov opremljenih z novim operacijskim sistemom Windows Vista. Lenovo je prilagodilo svoja programska produktivna orodja, ThinkVantage tehnologijo in Lenovo Care, tako da delujejo tudi v novem operacijskem sistemu. Našteta orodja omogočajo boljše delo z Windows Vista ter zmanjšajo stroške lastništva, kar je za podjetja zelo pomemben podatek. Določeni modeli Lenovo računalnikov bodo podpirali tudi 2007 Microsoft Office Business Suites.

Cena in razpoložljivost
Novi namizni računalnik ThinkCentre A55 SFF je na voljo pri pooblaščenih prodajalcih ali preko spleta (www.lenovo.com). Njihova cena bo od 460€ naprej. Na voljo bodo v začetku februarja.


Prijavi napako v članku