Računalništvo, telefonija
Avtomoto
Življenjski slog
07.01.2023 14:22
Posodobljeno 1 dan nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prijeli smo za »balanco« skiroja KuKirin G2 Max: pod palcem smo imeli 1000 W moči

Električni motor 1000 W, največja hitrost 55 km/h … nore številke, pri katerih se upravičeno sprašujemo, ali gre za pretiravanje?

Kukirin (okrajšava za Kugoo Kirin) G2 Max je najnovejši električni skiro istoimenskega proizvajalca, vendar na naše presenečenje ni njihov najmočnejši primerek. Ta čast pripada starejšemu bratu Kugoo Kirin G3 s kar 1200 W motorjem. Kukirin G2 Max se je moral zadovoljiti »le« s 1000 W moči, kar je vseeno absurdna številka.

Vse na skiroju kriči za našo pozornost, od ogromne embalaže, v kateri vam pošljejo skiro, teže, kombinacija črne in oranžne in seveda že omenjeni 1000 W električni motor, ki nas bi vsaj na papirju lahko popeljal do vrtoglavih 55 km/h. Med dodatki najdemo še snemljivi sedež, sprednjo in zadnje vzmetenje, izredno močni žarometi, električna troblo, smernike in še več.

Proizvajalec ga oglašuje kot električni skiro in tako smo ga tudi preizkusili, slovenska zakonodaja pa ga uvršča med mopede, kar je pomembna razlika.

KuKirin G2 Max: dizajn, kakovost izdelave

Električni skiro prispe v veliki in dobro obloženi embalaži, ki je poskrbela, da je delikatna elektronika varno prispela v naše roke. Znotraj smo poleg skiroja in sedeže našli nekaj navodil, glavni in rezervni ključ, ročno tlačilko, nekaj vijakov in nekaj imbus ključev.

Skiro je praktično že sestavljen ob dostavi. Vse, kar smo morali storiti, je pripeti krmilo na vilice e-skiroja. Preventivno smo preverili, da so vsi kabli ustrezno priključeni, še posebej pri zavorah, ampak je na našo srečo med dostavo vse ostalo na svojem mestu.

Prva stvar, ki smo jo opazili, je teža in velikost skiroja. Tehtnica se je ustavila pri 31 kilogramih, kar pomeni, da gre za zajetno napravo, ki je ne bo ravno vsak zmogel enoročno transportirati. Tudi njegovo shranjevanje ne bo preprosto, potrebovali boste namenski prostor. Tudi če ga zložite, kar ogrodje dovoljuje, boste še vedno imeli veliko preglavic pri shranjevanju. Poizkusili smo ga pospraviti v prtljažnik avtomobila (Ford Mondeo in Fiat Bravo) in v obeh primerih smo ga morali pospraviti po diagonali in ni nam ostalo veliko prostora za kaj drugega.

Dobra novica pa je, da je zaradi tega električni skiro izredno robusten in trpežen. Če se pri klasičnih e-skirojih izogibamo večjim luknjam na cesti, smo tukaj namerno iskali luknjo oziroma oviro na cesti, ki bi lahko ogrozila strukturo skiroja. Nismo je našli. Sprednje in zadnje vilice delujejo tako dobro, da smo morali upočasniti posnetek, da smo opazili premikanje vzmetenja.

Krmilo lahko v le nekaj sekundah prilagodite svoji višini. Na voljo so tri različne višine. Električni skiro KuKirin G2 Max dovoljuje namestitev sedeža, ki ga prav tako lahko prilagodite po višini. Sedež je vzmeten za dodatno udobje med vožnjo. V našem primeru smo sedež takoj po preizkusu odstranili, saj izniči športnost e-skiroja.

Na levi strani krmila je elektronska troblja, smerokaz in gumb za vklop treh sprednjih žarometov, ki so netipično močni za tovrstno napravo. Na sredini je pregleden zaslon s podatki o hitrosti, prevoženih kilometrih, stanju baterije, izbrani prestavi in še več. Spremne aplikacije ni na voljo, zato se boste za vse informacije zanašali na zaslon. Na desni strani je ročica za plin in ključavnica. Na straneh so zakonsko skladni odsevniki, zadaj pa zavorna luč.  

Električni skiro KuKirin G2 Max: športna in udobna vožnja

Na začetku se morate odločiti, ali se boste vozili s sedežem ali brez. S sedežem je vožnja nedvomno bolj udobna, vendar brez športnega občutka. Postopek namestitve in odstranitve sedeža ne traja dolgo, vendar morate vseeno odviti štiri vijake, zato boste po vsej verjetnosti redko menjali način vožnje.

Sami smo večino časa preživeli v stoječem načinu. 1000 W električni motor obljublja hitrosti do 55 km/h, ki pa je nismo nikoli dosegli. V tretji prestavi je 95 kilogramski voznik dosegel največjo hitrost 47 km/h, v drugi prestavi 31 km/h in v prvi prestavi 13 km/h. Kljub temu, da nam ni uspelo doseči oglaševano hitrost, gre vseeno za zelo impresivno številko. Še bolj impresivni pa so pospeški. Nekateri klasični električni skiroji imajo lene ročice za plin in vgrajeno varnostno funkcijo, ki poskrbi, da so začetni pospeški mili. Tukaj teh zadržkov ni. Dovolj je le trenutek nepozornosti in e-skiro vam lahko uide z nadzora. Preden se zaženete, morate biti prepričani, da trdno držite krmilo. Ustavljanje je po zaslugi kolutnih zavor izredno hitro, tudi pri največji zabeleženi hitrosti 47 km/h.

Vožnja je pravi užitek. Pri teh hitrostih in pospeških je seveda potrebno ravnati previdno. Če se zavedate nevarnosti in vozite razumno, potem boste izkusili pravo električno poslastico. Ne pozabite na vso potrebno zaščitno opremo. Vožnja je po zaslugi vzmetenja in 10-palčnih pnevmatik, napolnjene z zrakom, zelo udobna. Manjše luknje na cesti so neopazne, tudi pri večjih vzmetne palice dobro absorbirajo kinetično energijo.

Pravi test zmogljivosti električnega skiroja so vzponi. S 1000 W motorjem bi marsikdo pričakoval, da bo e-skiro KuKirin nezahtevne vzpone snedel za malico. Temu ni bilo čisto tako. Z manj strmimi vzponi nismo imeli prevelikih težav, vendar nikoli nismo presegli hitrosti 30 km/h. Pri bolj strmih in daljših vzponih pa je tudi temu e-skiroju zmanjkalo sape. Ne do te mere, da smo morali porivati skiro, vseeno pa je električni skiro izgubil toliko moči, da smo se vozili samo okoli 15 km/h.

Oglaševani doseg je 80 kilometrov, kar je morda izvedljivo le v popolnih pogojih. Z 95-kilogramskim voznikom in kombinirano vožnjo z nekaj vzponi in različnimi cestnimi površinami nam je uspelo doseči približno 50 kilometrov, kar je še vedno dostojna številka.

Končno mnenje

Če bi lahko z eno besedo opisali električni skiro KuKirin G2 Max, bi izbrali »zverina«. Je neverjetno hiter, pri začetnih pospeških se ti kar zvrti od nepričakovane sile. Zagotovo gre za enega najbolj zabavnih strojev, ki smo jih uspeli testirati v zadnjem letu.

Večjih pomanjkljivosti nima. Je varen, robusten in zanesljiv. Ironično je zmogljivost motorja in končna hitrost tako največja prednost kot tudi največja hiba e-skiroja KuKirin. V obeh parametrih presega zakonsko postavljene omejitve, kar ta e-skiro v Sloveniji uvršča v motorni razred »mopedov«. To pomeni, da ga morate po zakonu registrirati in vožnja je dovoljena le v primeru veljavnega vozniškega izpita AM. Podrobno razlago o slovenski zakonodaji za električne skiroje si lahko ogledate tukaj.

Če iščete klasičen električni skiro s končno hitrostjo 25 km/h, si preberite preizkus skiroja Navee N65.

KuKirin G2 Max cena?

Če je e-skiro KuKirin G2 Max v vas vzbudil radovednost, potem vas zagotovo zanima, koliko vas bo stala ta električna mašina. Na spletni strani GeekBuying jo lahko dobite za 879,99 €. Pri tem morate uporabiti promocijsko kodo NNNKUKIG2M. Prodajalec vam skiro pošlje iz evropskega skladišča brez dodatnih dajatev.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

Exclusive Networks Slovenia d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 51
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več