Računalništvo, telefonija
01.06.2005 13:01
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telekom Slovenije pridobil večinski lastniški delež v Avtenti.si


Sedaj po Telekomovim okriljem.

Telekom Slovenije je danes kupil 75-odstotni lastniški delež v Avtenti.si, enem izmed pomembnejših sistemskih integratorjev na slovenskem trgu. Avtotehna, d.d., dosedanji lastnik Avtente.si, bo obdržala 25-odstotni lastniški delež. S to investicijo bo Telekom Slovenije pospešil in podprl prehod svojih uporabnikov na IP komunikacijske rešitve. Podjetje bo obdržalo svoje ime in skozi uveljavljeno blagovno znamko zagotavljalo svojim uporabnikom še boljše storitve.

Primarni cilj poslovanja podjetja Avtenta.si je razvoj, implementacija in upravljanje najnovejših IP rešitev. Podjetje bo nudilo svetovanje in podporo pri sistemski integraciji storitev. Avtenta.si ima vrsto referenčnih projektov, med njimi na primer Grand hotel Media Domina, kjer napredna IP tehnologija omogoča konkurenčno prednost z inovativno ponudbo.

V podjetju Avtenta.si je zaposlenih preko štirideset ljudi, večinoma vrhunskih strokovnjakov. Med drugim upešno vodijo največji in najuspešnejši Microsoftov center za pomoč uporabnikom v regiji.

S konvergenco med telekomunikacijsko in informacijsko tehnologijo se odpirajo povsem novi vidiki telekomunikacijskega trga. Podatkovne komunikacije hitro nadomeščajo govor kot prevladujočo obliko telekomunikacijskega prometa. Informacijska in telekomunikacijska tehnologija (IKT) se nezadržno zlivata. Vse, vključno z govorom, je mogoče digitalizirati in prenašati preko podatkovnih linij. Tu ključno vlogo igra IP tehnologija, ki odpira prostor novim IP storitvam. Zato je bistvenega pomena povezovanje raznolike opreme in sistemov za učinkovito izvajanje in uporabo IKT storitev. V tem procesu bo pomembno vlogo odigral sistemski integrator, ki je sposoben implementirati kompleksne infrastrukturne rešitve in vključno z aplikativno podporo nuditi uporabnikom konkurenčne storitve.

Avtenta.si bo s svojo vlogo sistemskega integratorja močno povečala zadovoljstvo uporabnikov in s tem zagotavljala visoko konkurečnost ter razvoj in rast skupine Telekom Slovenije tako na domačem trgu kot tudi drugod.


Prijavi napako v članku