Telefoni
07.12.2017 13:12
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Telefon, ki se najhitreje polni, je …

Telefon, ki se najhitreje polni, je ...
Telefon, ki se najhitreje polni, je ...

Zaradi vsestranske uporabnosti je avtonomija delovanja nedvomno postala eden izmed ključnih prodajnih dejavnikov pri sodobnih pametnih mobilnih telefonih. Pri mnogih telefonih pa avtonomija delovanja komajda preseže en dan, zato ga morajo uporabniki polniti tudi večkrat dnevno. Ker vsaj v bližnji prihodnosti ni pričakovati baterij višjih kapacitet, proizvajalci pametnih mobilnih telefonov poskušajo to težavo rešiti s hitrim polnjenjem baterij, pri čemer so določeni proizvajalci pri tem precej uspešnejši od drugih. To so z nedavnim preizkusom dokazali zanesenjaki spletnega portala Tom’s Guide, ki so pod drobnogled vzeli trenutno najboljše telefone.

Med vsemi se je daleč najbolje odrezal telefon OnePlus 5T, saj se njegova povsem izpraznjena baterija kapacitete 3.300 miliamper ur v 30 minutah napolni za kar 59 odstotkov, v eni uri pa se napolnjenost baterije poveča na 93 odstotkov. Na drugem mestu najdemo telefon LG V30, katerega baterija enake kapacitete (3.300 miliamper ur) se v 30 minutah napolni za 53 odstotkov, v eni uri pa na 86 odstotkov. Najnovejši Applov telefon iPhone X pa zaseda šele tretje mesto. Njegova baterija kapacitete 2.716 miliamper ur se namreč v 30 minutah napolni za 50 odstotkov, v eni uri pa za 81 odstotkov.

Pri tem velja še omeniti, da je Apple s pripravo operacijskega sistema iOS 11.2 znatno pospešil brezžično polnjenje iPhona X. Polnilna moč za brezžične polnilnike, ki so združljivi s standardom Qi, je bila namreč povečana na 7,5 vatov. Čeprav hitrost polnjenja še ni primerljiva s kablom, bodo uporabniki iPhonov X, iPhonov 8 in iPhonov 8 Plus to razliko zagotovo takoj opazili.


Prijavi napako v članku