Računalništvo, telefonija
27.05.2018 12:13
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Honor 10 krepko presegel tudi najbolj optimistične napovedi!

Honor 10 gre v prodajo kot za stavo!
Honor 10 gre v prodajo kot za stavo!

Letošnja prva četrtina leta ja prvič pokazala na padec prodaje pametnih telefonov na globalnem trgu glede na leto poprej. Kljub temu je Huawei povišal svoj tržni delež glede na lansko leto in s tem ohranil tretje mesto med največjimi proizvajalci pametnih telefonov. To je nedavno dokazal tudi z blagovno znamko Honor, saj je novi model pametnega mobilnega telefona med uporabniki tako priljubljen, da je prodaja presegla tudi zdaleč najbolj optimistične napovedi.

Trgovcem na Kitajskem je namreč v zgolj enem tednu uspelo prodati kar milijon pametnih mobilnih telefonov Honor 10, v Združenem kraljestvu je ta nemudoma postal najbolje prodajan telefon brez vezave na mobilnega operaterja, v Rusiji pa je več kot 500 posameznikov v vrsti in na dežju čakalo, da ga bo lahko kupilo takoj, ko bo ta na voljo. Novi Honor 10 je dejansko dosegel dvakrat boljše prodajne rezultate kot njegov predhodnik Honor 9, zato ne preseneča, da so njegove zaloge po vsem svetu praktično že v nekaj dneh povsem pošle, pri čemer ga je trenutno v evropskem prostoru mogoče kupiti le v Združenem kraljestvu, Franciji, Nemčiji, Italiji in Španiji. V prihodnjih dneh in tednih bo pametni mobilni telefon Honor 10 na voljo še v drugih državah srednje in vzhodne Evrope, skandinavskih državah in na Bližnjem vzhodu. Pri nas bo novost na voljo od sredine meseca junija naprej, pri čemer bo za model s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti vgrajenega prostora po vsej verjetnosti treba odšteti okoli 449 evrov, za zmogljivejši model s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora pa 499 evrov.

Pametni mobilni telefon Honor 10 je med uporabniki storitev mobilne telefonije priljubljen predvsem na račun napredne tehnologije AI 2.0, ki se uporablja predvsem za fotoaparat z dvosmernim objektivom pametnega telefona. Poleg tega je tu na voljo koncept CMF (Color, Manufacturing, Finish), kjer je hrbtna stran pokrita s 3D-steklom z nano prevleko – optičnim nanosom, ki je sestavljen iz 15 plasti svetlečih barv. Pametni mobilni telefon Honor 10 vključuje še prvi industrijski ultrazvočni senzor za zaznavanje prstnih odtisov pod steklom, in 5,84-palčni zaslon FullView FHD + z zaslonom brez okvirja in razmerjem stranic 19: 9. Novost poganja neodvisno vgrajeni procesor NPU, družbo pa mu delajo še štirje gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik kapacitete 64 oziroma 128 gigabajtov. Honor 10 je za nameček na voljo s super hitrim polnilcem in baterijo zmogljivosti 3,400 mAh, ki se napolni so polovice v zgolj 25 minutah.


Prijavi napako v članku