Strojna oprema
10.09.2006 07:54

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija vPRO za novo usmeritev poslovnih računalnikov

Podjetje Intel je predstavilo tehnologijo Intel vPro, sklop strojne in programske opreme, ki zaznamuje veliko spremembo v tem, kaj lahko podjetja pričakujejo od računalnikov. Obenem pa nova tehnologija zaposlenim v IT-panogi omogoča edinstveno raven računalniške zmogljivosti in boljšega pregleda nad varnostjo ter stroški. Prvi preizkusi z izbranimi podjetji liste Fortune 500 so pokazali tudi do 40-odstotni povprečni prihranek pri stroških.

Glavni svetovni računalniški proizvajalci po svetu so že pričeli s predstavitvami novih namiznih računalnikov s tehnologijo Intel vPro za poslovni trg, razpoložljive sisteme priznanih proizvajalcev pa je moč pričakovati v prihajajočih tednih in mesecih.

Predstavitev tehnologije Intel vPro v Srednji in Vzhodni Evropi bo eden izmed dogodkov na letošnji konferenci Intel Developer Forum (IDF), ki bo letos prvič organizirana na Češkem, 4. oktobra. IDF bo konferenca, polna doživetij, saj bo v okviru programa, ki ga sestavljajo izobraževanje, širjenje socialne mreže in predstavitev vizije, povezal tehnološke vodje in strokovnjake z različnih področij. Obiskovalcem bodo na voljo najnovejše informacije, praktična izobraževanja in inovativne priložnosti na vseh glavnih tehnoloških področjih.

“Zelo preprosto, vPro je sprememba v smer, kako podjetja in vodje IT vidijo in uporabljajo računalnike,” je dejal Robert Crooke, podpredsednik in generalni direktor oddelka Intel Business Client Group. “V eno samo platformo, temelječo na najboljšem večjedrnem procesorju na svetu, smo dodali značilnosti, ki se nanašajo na največje nadloge podjetij – varnostne grožnje, stroške lastništva, razporejanje virov, upravljanje s sredstvi in zanesljivost.”

Tržno zelo dobro sprejeti procesorji Intel Core 2 Duo so “srce” tehnologije Intel vPro ter zagotavljajo tudi do 40 odstotkov višje zmogljivosti in 40 odstotkov večjo energijsko učinkovitost.

Tehnologija Intel vPro vsebuje tudi drugo generacijo tehnologije aktivnega upravljanja (Intel Active Management), virtualizacije (Intel Virtualization Technology), novi nabor čipov Intel Q965 Express in gigabitni omrežni vmesnik Intel 82566DM. Skupaj z industrijsko programsko opremo nove tehnologije nudijo izredne možnosti upravljanja in povečano stopnjo varnosti za velika ter mala podjetja, analitiki pa ocenjujejo, da bodo podjetja še tekom tega leta naročila prek sto milijonov računalnikov.

Podjetja se že zavedajo velikega potenciala zmanjševanja stroškov s pomočjo upravljavskih možnosti tehnologije Intel vPro. Intel je predstavil tudi prek 20 edinstvenih študij, ki jih je opravil v velikih in malih podjetjih, pri zunanjih izvajalcih IT ter ponudnikih upravljanih storitev. Rezultati so pokazali pričakovano zmanjšanje stroškov od 7 do 95 odstotkov za vzdrževanje in stroške dela, ki nastanejo zaradi zmanjšanja potrebe po obiskih informatikov na terenu. Med podjetji, ki sta sodelovali v začetnih preskusih, sta tudi BMW Group in ING, več informacij o tem pa lahko najdete na www.intel.com/business/vpro/casestudies.

Najbolj znana svetovna programska podjetja nudijo izdelke, optimizirane za tehnologijo Intel vPro. Nekatere rešitve so že dostopne, na trg pa bodo le-te v prihajajočih mesecih prihajale tudi iz podjetij, kot so Adobe, Altiris, CA, Check Point, Cisco, HP OpenView, LANDesk, Lenovo, Microsoft, StarSoftComm, Symantec, Trend Micro in Zenith. Tudi največji svetovni zunanji izvajalci IT, kot so Atos Origin, EDS in Siemens Business Services, bodo vključili tehnologijo Intel vPro za razširitev obstoječe ponudbe.

Tehnologija Intel vPro je obenem del zelo uspešnega programa Intel® Stable Image Platform, ki nudi skladne in predvidljive prehode med računalniškimi platformami. Program jamči dostop do Intelove programske opreme in gonilnikov za daljše časovno obdobje od predstavitve izdelka. Namesto večkratnih usposobitev računalnika zaradi številnih programskih in strojnih sprememb, omogoča vodjem IT enkraten preskus in usposobitev računalnika ter s tem hitrejšo implementacijo in nižje stroške lastništva.

Računalniki, zasnovani na tehnologiji Intel vPro, vključujejo Intelovo najnovejšo integrirano grafiko, ki ustreza vsem trenutnim Microsoftovim zahtevam za skladnost s prihajajočim označevanjem strojne opreme Windows Vista* Premium.

Tekom leta 2007 bo Intel razširil te napredne možnosti upravljanja in višjo stopnjo varnosti tudi na prenosnike v svoji novi mobilni platformi Intel® Centrino® Duo, pod delovnim imenom Santa Rosa.

Podjetja lahko že danes kupijo prenosnike, s pred kratkim predstavljeno mobilno tehnologijo Centrino Duo, temelječo na procesorjih Intel Core 2 Duo, ki ponujajo povečano povezljivost, baterijsko zmogljivost in učinkovitost celotnega sistema.


Prijavi napako v članku