Računalništvo, telefonija
29.12.2019 14:35
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tehnologija HyperThreading tudi za poceni procesorje Intel

Procesorji Intel Comet Lake-S bodo resnično nekaj posebnega!
Procesorji Intel Comet Lake-S bodo resnično nekaj posebnega!

Procesorji podjetja AMD so med uporabniki osebnih računalnikov iz dneva v dan bolj priljubljeni, predvsem na račun naprednih in zmogljivih procesorjev družine Ryzen. To je verjetno tudi ključen razlog, zakaj so pri podjetju Intel pošteno zavihali rokave in pričeli s pripravo nove generacije procesorjev Core, ki bodo temeljili na osnovi procesorskih sredic Comet Lake-S. Ti naj bi bili naprodaj v prvi polovici leta 2020 in naj bi prinesli kar nekaj sprememb, predvsem na področje poceni osebnih računalnikov.

Procesorji Intel družine Comet Lake-S bodo izdelani s pomočjo naprednejše 14-nanometrske tehnologije (14nm+++). To posledično pomeni, da bodo ti v primerjavi z obstoječimi procesorji Intel Comet Lake nudili več procesorske moči, pri tem pa bodo porabili znatno manj električne energije. Novinci bodo opremljeni s podnožjem LG1200 in bodo polno združljivi s sistemskimi nabori družine 400, kot na primer Z490.

Vstopni model bo procesor Core i3-10300 bo podatke preračunaval s štirimi fizičnimi jedri oziroma osmimi navideznimi (tehnologija HyperThreading), in sicer pri začetni frekvenci 3,7 gigahercev oziroma 4,2 gigahercev v pohitrenem načinu delovanja. Novost bo sprva vgrajena v nov prenosni računalnik Alienware Aurora 11, nekoliko kasneje pa bo na voljo še v navezi s prenosnimi računalniki drugih proizvajalcev.


Prijavi napako v članku