Programska oprema
13.11.2006 07:47

Deli z drugimi:

Share

Tedensko poročilo o virusih in vdorih

V poročilu o virusih in vdorih v prejšnjem tednu so se v laboratorijih PandaLabs osredotočili na trojanca Nabload.TH in Banker.FFX, črva Spamta.LZ in virus Radoppan.A.

Nabload.TH je trojanec, narejen za povezovanje do določene spletne strani, iz katere naloži trojanca Banker.FFX. Med pretakanjem trojanca Nabload.TH preusmeri pozornost uporabnikov tako, da prikaže video posnetek.

Tako kot večina trojancev se tudi Nabload.FH ne more širiti sam, ampak potrebuje intervencijo zlonamernega uporabnika.

Banker.FFX je trojanec, ki nadzoruje internetni promet, ki ga uporabnik ustvarja, ko dostopa do spletnih strani določenih bank, vključno z Banco do Brasil ali Bradesco.

Ko uporabniki dostopijo do tej spletnih bank, trojanec prikaže imitacijo prijavne strani. Tako uspe ujeti zaupne podatke od uporabnikov in jih lahko zlorabi. Zbrane podatke potem pošlje na e-naslov, ki ga je določil avtor trojanca.

Spamta.LZ je poštni črv, namenjen širjenju trojanca SpamtaLoad.BE tako, da razpošilja e-sporočila s priponkami, ki vsebujejo trojanca.

Sporočila imajo različne naslove in besedila, prav tako različna so imena datoteke s trojancem SpamtaLoad.BE. Trojanec na sistem naloži tudi Spamta.LZ, tako da se cikel ponovi na vsakem okuženem računalniku.

Radoppan.A je virus z značilnostmi črva. Narejen je za okužbo vseh izvršljivih datotek, ki jih najde na okuženem računalniku. Namesti tudi orodje Krpan.D, da skrije svoje procese in datoteke in tudi vnose v Windows Registry.

Širi se tako, da se skopira na skupne vire in uporablja lastne procedure SMTP za širjenje preko e-pošte.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

WLAN-SAT, Aleksander Marzidovšek s.p.

Krasna 5, 2319 Poljčane, Tel: 040 222 266
Se še spomnite slovenskega foruma Wlan-Sat, ki je bil osrednje vozlišče za uporabnike, ki so želeli izvedeti več o brezžičnih sistemih? Čeprav foruma ni več v prvotni obliki, ... Več

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več