Računalništvo, telefonija
Igre
19.01.2023 14:35

Deli z drugimi:

Share

Tedenske brezplačne igre Steam in Epic Games (16. 1. – 26. 1. 2023)

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Odločili smo se, da vas bomo tedensko obveščali, katere igre si lahko naložite brezplačno ali pa jih vsaj preizkusite. Tudi če jih ne nameravate igrati, vam nič ne škoduje, če si jih naložite v svojo knjižnico. Morda si boste v prihodnosti premislili in si boste hvaležni, da ste si jo takrat preventivno sneli s platforme Steam ali Epic Games. Če si račun delite z bratom ali sestro, je odločitev še toliko bolj smiselna.

Poglejmo si, katere brezplačne igre so na voljo ta teden.

Brezplačne igre na Epic Games 16. 1. – 26. 1. 2023

Epic Games vsak teden v svojo knjižnico doda nove brezplačne igre. Kaj so pripravili za ta teden?

Gamedec Definitive Edition

Samo še danes si lahko brezplačno prenesete igro Gamedec Definitive Edition. Gre za RPG kiberpunk igro, v akteri postanete zasebni preiskovalec, ki rešuje kriminal v zanimivih virtualnih svetovih. Vsak primer se lahko lotite na različne načine, vendar se morate zavedati, da vaše odločitve vplivajo na svet okoli vas in na dojemanje NPC-jev.

First Class Trouble

Še ena brezplačna igra, ki si jo lahko prenesete samo še danes, je First Class Trouble. V njej igrate bodisi kot eden izmed rezidentov ali kot t. i. Personoid, pri čemer ima vsak svojo nalogo. Glavna naloga prebivalcev je preživetje. Da jim to lahko uspe, morajo prepoznati in odstraniti sleparje, hkrati pa ustaviti zloveščo umetno inteligenco. Na drugi strani pa je naloga morilskih Personoidov premagati prebivalce in prevzeti nadzor nad ladjo.

Divine Knockout (DKO)

Do konca dneva pa si lahko še snamete igro za več igralcev Divine Knockout (DKO). V napetem 3-osebnem slogu izberete enega izmed majhnih, a mogočnih bogov in se začnete pretepati z drugimi igralci v skupinskih bitkah 3 na 3. Če želite, lahko sodelujete tudi v bojih manjšega obsega in tudi v dvobojih 1 proti 1.

Epistory – Typing Chronicles

Do 26. januarja si lahko v svojo knjižnico brezplačno dodate igro Epistory – Typing Chronicles. Epistory je ena najlepših tipkarskih iger. Kot dekle, ki jaha velikansko lisico, boste raziskovali domišljijski svet in se borili proti zlobi v svetu origamija, vse s svojo tipkovnico. Vendar to ni samo potovanje, saj bo vaša pustolovščina pomagala pisateljici, ki nima navdiha, da bi napisala svoje najnovejše delo.

Brezplačne indie igri Syberia in Syberia II

Potopite se v nepozabno zgodbo, pripovedovano iz tretjeosebne perspektive Kate Walker, katere poslovno potovanje se spremeni v pravo avanturo. Zahvaljujoč privlačnemu zapletu in dobro zasnovanim ugankam je serija pridobila komercialni uspeh in predano bazo oboževalcev. Syberia in Syberia II sta vam za kratek čas na voljo brezplačno. Da bosta postali del vaše knjižnice iger, obiščite spletno stran Indie Gala Store, najdite profil za Syberia in Syberia II in ju dodajte v zbirko. Razumljivo boste morali imeti aktivni račun na omenjeni trgovini.

Steam brezplačne igre/dodatki 16. 1. – 26. 1. 2023

Steam tudi vsak teden pripravlja nove brezplačne igre, čeprav običajno manj razburljive naslove kot Epic Games.

Imate srečo, če igrate priljubljeno igro MOBA SMITE na Steamu. Pred kratkim so ustvarjalci na Steam postavili nov brezplačni paket dodatkov. Ko ga dodate v svoj račun, boste prejeli deset božjih skrinj, ki jih lahko izberete sami, in deset glasovnih skrinj Pack. Ta dodatna vsebina je brezplačna samo za Steam igralce. Vse, kar morate storiti je, da obiščete Steam in pritisnite gumb »Dodaj v račun«. Potrebuje pa osnovno igro, ki je tudi brezplačna.

Podoben paket dodatkov lahko dobijo tudi igralci igre World of Tanks. Več o tem tukaj.

Prime Gaming brezplačne igre

Tudi Amazon nas je razveselil z novimi brezplačnimi igrami.

  • The Evil Within 2
  • Dishonored 2
  • Lawn Mowing Simulator
  • Metal Slug, Metal Slug X, Metal Slug 3
  • Breathedge
  • The King of Fighters 2003
  • The Last Blade 1 in 2

Če želite brezplačno dodati te igre v svojo zbirko, boste morali postati Amazon Prime naročnik. Če se vam to ne sliši ravno najbolje, se lahko brezplačno prijavite na mesečni preizkus. Po 30 dneh pa se enostavno odjavite od naročnine. V tem času pa si lahko snamete vse zgoraj naštete brezplačne igre. Kako? Pojdite na spletno stran Prime Gaming in sledite navodilom.

Ostale brezplačne igre: The Witcher, Wolfenstein, The Sims 4 …

Wolfenstein: Enemy Territory

Wolfenstein: Enemy Territory je je brezplačna prvoosebna strelska igra za več igralcev iz 2. svetovne vojne, ki temelji na doseganju ciljev. Na platformi GOG si jo lahko do nadaljnjega snamete brezplačno.

The Sims 4

Legendarna franšiza The Sims je pred kratkim presenetila svoje zveste igričarje in osnovno igro The Sims 4 za vedno ponudila za brezplačno namestitev, bodisi na platformi Steam ali EA aplikaciji (prej Origin). Potegnite si eno izmed omenjenih trgovin, najdite igro in si jo brezplačno prenesite.

Se vidimo čez 7 dni, ko bo čas za nove Epic Games in Steam brezplačne igre.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre Video igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18