Računalništvo, telefonija
13.05.2015 10:40

Deli z drugimi:

Share

Teclast X70: Prva tablica s procesorjem Atom x3!

Procesor tablice Teclast X70 je dovolj zmogljiv, da mu tudi pri najzahtevnejših nalogah vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči.
Procesor tablice Teclast X70 je dovolj zmogljiv, da mu tudi pri najzahtevnejših nalogah vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči.

Kitajsko podjetje Teclast se je pri pripravi tabličnega računalnika X70 še posebej izkazalo, saj gre za prvo tablico na svetu, ki je grajena na osnovi Intelovega procesorja Atom x3 C3130. Slednji podatke preračunava z dvema 64-bitnima procesorskima sredicama frekvence enega gigaherca ter ima vgrajeno tako grafično kartico 400MP2 kot podporo za mobilna omrežja 3G. Novi procesor je dovolj zmogljiv, da mu tudi pri najzahtevnejših nalogah vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči.

Ker je za tablični računalnik Teclast X70 v predprodaji potrebno odšteti zgolj preračunanih 45 evrov na Kitajskem oziroma preračunanih 60 evrov v Združenih državah Amerike, ne preseneča, da je preostala strojna oprema nekoliko manj zmogljiva. Novost so namreč inženirji opremili s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 1.024 x 600 slikovnih točk, sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov in vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora, ki je na srečo razširljiv z uporabo pomnilniške kartice microSD. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 300 tisoč točk, navigacijski sistem GPS, brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth ter podporo za sočasno uporabo dveh telefonskih kartic SIM.

Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4.4 KitKat z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom. Čeprav naj bi Android za optimalno delovanje potreboval vsaj gigabajt sistemskega pomnilnika, inženirji podjetja Teclast zagotavljajo, da na njihovi tablici Android deluje brez težav in povsem tekoče.


Prijavi napako v članku