Programska oprema
13.11.2007 08:14

Deli z drugimi:

Share

TechEd IT Forum 2007

Microsoft je na dogodku TechEd IT Forum 2007, najpomembnejši Microsoftovi tehnološki prireditvi za informacijske strokovnjake v Evropi, predstavil podrobnosti nove generacije rešitev za dinamične informacijske tehnologije za podjetja People-Ready. Podjetje je predstavilo podrobnosti o rešitvah za virtualizacijo, strežniškem operacijskem sistemu Windows Server 2008, strežniku Microsoft SQL Server 2008, razvojnem okolju Visual Studio 2008 in izdelkih za upravljanje sistemov Microsoft System Center.

Bob Kelly, poslovni podpredsednik Microsofta, je na prireditvi TechEd IT Forum 2007, ki poteka od 12. do 16. novembra v Barceloni, predstavil nove generacije rešitev, s katerimi podjetje uresničuje svojo vizijo dinamičnih informacijskih tehnologij za podjetja People-Ready.

»Na začetku letošnjega leta smo predstavili svojo vizijo dinamičnih informacijskih tehnologij, s katerimi bodo te preko povezovanja zmožnosti ključne infrastrukture, aplikacijskih in razvojnih platform postale močnejši partner podjetij,« je dejal Bob Kelly. »Na dogodku TechEd IT Forum prikazujemo, kako uresničujemo to vizijo. Informacijske tehnologije smo poenostavili v celotni naši ponudbi programske opreme in tehnologije, vključno z razburljivimi novostmi pri izdelkih Windows Server, Microsoft System Center, Microsoft SQL Server, Microsoft Desktop Optimization Pack in drugimi. Odziv uporabnikov je v trenutku, ko se bližamo predstavitvi Windows Serverja 2008, SQL Serverja 2008 in Visual Studia 2008 februarja 2008, zelo dober.«

Predstavljene podrobnosti o strežniku Windows Server 2008
Med nagovorom na prireditvi TechEd IT Forum je Kelly predstavil naslednje podrobnosti o strežniku Windows Server 2008:
· Hyper-V je uradno ime tehnologije za virtualizacijo strežnikov v izdelku Windows Server 2008 (razvojno ime Viridian). Microsoft je prav tako napovedal Microsoft Hyper-V Server, samostojni strežniški izdelek za virtualizacijo, ki dopolnjuje tehnologijo Hyper-V znotraj strežnika Windows Server 2008 in omogoča virtualizacijo delovnih obremenitev na enoten fizičen strežnik.
· Različice, licenciranje in cene za Windows Server 2008: Microsoft bo uporabnikom ponudil osem različic izdelka, prilagojenih različnim potrebam. Prav tako so bile predstavljene cene in pogoji licenciranja.
· Program Server Virtualization Validation Program bo ponudnikom omogočil testiranje in potrjevanje virtualizacijske programske opreme za Windows Server 2008.
· Virtualization Solution Accelerators so zbirke brezplačnih vodičev in orodij, ki bodo IT-strokovnjakom v pomoč pri učinkovitem načrtovanju in nameščanju virtualizacijskih tehnologij. Več podrobnosti je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/technet/solutionaccelerators.

Novi izdelki Microsot System Center in zavezniški program
Kelly je prav tako najavil splošno dostopnost treh novih izdelkov iz družine rešitev za upravljanje sistemov Microsoft System Center in razširitev zavezništev ter vlaganj pri rešitvah za dinamične informacijske tehnologije. Uporabnikom so na voljo naslednji izdelki System Center:
· System Center Configuration Manager 2007
· System Center Data Protection Manager 2007
· System Center Virtual Machine Manager 2007

Ti izdelki omogočajo organizacijam optimizacijo različnih scenarijev, vključno z nameščanjem strežnikov in programske opreme, določanjem politike skladnosti in konfiguracij, varnostnim kopiranjem in obnavljanjem ter upravljanjem virtualizacije.

Predstavljen je bil tudi program System Center Alliance Program, namenjen partnerjem, ki želijo zagotoviti izdelke, delujoče z rešitvami Microsoft System Center. Več informacij o zavezništvu in skupnosti Microsoft System Center je na voljo na naslovu http://www.systemcenterpartners.com.

Na voljo je licenca Enterprise Edition za zbirko System Center Server Management Suite, ki omogoča upravljanje celotnega življenjskega cikla strežnikov z enim nakupom ter prinaša večjo vrednost pri upravljanju tako fizičnih kot virtualnih okolij.

Prenova TechNet-a in MSDN-ja
Kelly je poleg tega najavil tudi serijo izboljšav spletnih strani TechNet in MSDN, ki nudita celovita orodja za IT-strokovnjake in razvijalce. S temi orodji lahko ti vrednotijo, načrtujejo, nameščajo ter vzdržujejo kompleksne sisteme in razvijajo napredne programske rešitve. Več informacij je na voljo na naslovu www.msdn.com in www.technet.com.

Druge najave na prireditvi TechEd IT Forum
Med drugimi najavami na dogodku TechEd IT Forum so:
· Novembrski skupnostni tehnološki predogled strežnika Microsoft SQL Server 2008, ki prinaša nove funkcije in funkcionalnosti.
· Podrobnosti o paketu Microsoft Desktop Optimization Pack. Za preizkušanje so na voljo nove komponente paketa MDOP, ki je bil od januarja 2007 prodan kar v treh milijonih kopijah, in sicer Microsoft Application Virtualization 4.5 (prej SoftGrid Application Virtualization), Diagnostic and Recovery Toolset (DaRT) 6.0 in Asset Inventory Services (AIS) 1.0. Več informacij o paketu MDOP je na voljo na naslovu http://www.windowsvista.com/optimizeddesktop.
· Na voljo je brezplačni prenos Microsoft FastCGI Extension for IIS 6.0 (FastCGI Extension). S tem Microsoft prvič ponuja popolno podporo za to tehnologijo, ki omogoča zanesljivo in prilagodljivo PHP-gostovanje na spletnih strežnikih Windows Server 2003. Windows Server 2008 z IIS7 bo zagotovil FastCGI z licenco GoLive, s čimer bo to prvi operacijski sistem Windows z vgrajeno podporo gostovanju PHP. Prenos FastCGI Extension je na voljo na naslovu http://www.iis.net.
· Javni prikaz delovanja izdelka Windows Essentials Business Server (prej Centro). Nove podrobnosti o zmožnostih izdelka in partnerjih so na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/presspass/presskits/serversolutions/default.mspx.
· Podrobnosti o izdelku Group Polycy Preferences (prej PolicyMaker Standard Edition and Policy Share Manager), ki bo na voljo v obliki upravljavskih orodij Group Policy v strežniku Windows Server 2008 in v orodjih Remote Server Administration Tools (RSAT za Windows Visto). Več informacij je na voljo na naslovu http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=103735.

O prireditvi Microsoft TechEd IT Forum
TechEd IT Forum, ki poteka že štirinajsto leto, je Microsoftova najpomembnejša evropska konferenca za razvoj, nameščanje, varovanje in upravljanje povezanih rešitev. S ponudbo vsebin o razvoju, infrastrukturi in sporočanju sodi med glavne Microsoftove izobraževalne konference za širok nabor tehnoloških strokovnjakov. Prireditev poteka od 12. do 16. novembra v Barceloni.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več