Igre
09.04.2020 13:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tako bo izgledal upravljalnik za PlayStation 5

Mnogi igričarji spremembe barve sicer niso sprejeli z navdušenjem.
Mnogi igričarji spremembe barve sicer niso sprejeli z navdušenjem.

Japonski tehnološki gigant Sony je pred kratkim razkril, kako bo videti kontroler za prihajajoči PlayStation 5. Ta nosi ime DualSense in ohranja obliko predhodnika, a hkrati dodaja vrsto novih funkcionalnosti. Nekoliko presenetljivo pa osnovno črno barvo, ki je bila stalnica DualShock upravljalnikov zadnjih 20 let, dopolnjuje z belo.

Lučka na zadnji strani se sedaj v pomanjšani obliki nahaja na vrhu, kar bi moralo podaljšati čas delovanja baterije, čeprav ni znano ali jo bo možno popolnoma izklopiti. Še vedno je prisotna tudi sledilna ploščica, DualShockov gumb Share pa tokrat zamenjuje Create, ki bo ohranil njegov namen in dodal še več možnosti za ustvarjanje video vsebin. Bolj drastično sta spremenjena sprožilca L2 in R2, ki sta tokrat prilagodljiva, za bolj doživeto izkušnjo pa skrbi haptična tehnologija za ustvarjanje občutka 3D dotika. Lažjo komunikacijo s soigralci bo tokrat omogočal vgrajen mikrofon, vendar bo za daljše in udobnejše seanse priklop slušalk z mikrofonom bržkone še vedno boljša izbira.

Točen datum izida konzole zaenkrat ostaja skrivnost, naj pa bi se na prodajnih policah znašla do prednovoletnih praznikov. Držimo pesti, da pandemija novega koronavirusa Sonyju ne prekriža načrtov še enkrat , potem ko je zaradi trenutnih razmer težko pričakovana ekskluziva The Last of Us 2 ostala brez datuma izida.


Prijavi napako v članku