Računalništvo, telefonija
26.11.2020 10:56

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalniki iPad Pro kmalu z zasloni OLED

Tablične računalnike Apple iPad Pro z zasloni OLED lahko pričakujemo že proti koncu naslednjega leta.
Tablične računalnike Apple iPad Pro z zasloni OLED lahko pričakujemo že proti koncu naslednjega leta.

Tablični računalniki iPad Pro so med zahtevnejšimi uporabniki zelo priljubljeni, zato ne preseneča, da podjetje Apple v njihov razvoj vlaga veliko časa in denarja. Zato ne preseneča, da bomo po vsej verjetnosti že marca naslednjega leta deležni nadvse zanimive različice tabličnega računalnika iPad Pro, ki naj bi bil kot prvi opremljen z zaslonom Mini LED. Prednost tovrstnih zaslonov pred klasičnimi je namreč večja osvetlitev in boljši prikaz slik. To bo tudi razlog, zakaj bo podjetje Apple novi zaslon vključilo v družino prenosnikov iPad Pro, ki je namenjena predvsem profesionalnim ustvarjalcem večpredstavnostnih vsebin.

Novi iPad Pro bo opremljen z zaslonom Mini LED, ki bo razpolagal z diagonalo velikosti 32,8 centimetra oziroma 12,9-palca, zanj pa ga bo izdelovalo podjetje LG Display. Ena večjih nadgradenj novega iPada Pro bi lahko bila tudi podpora za 5G tehnologijo. To bi lahko za tiste, ki se za svoje delo v celoti zanašajo na kakovost internetne povezave, pomenilo nove razsežnosti produktivnosti in večjo samostojnost, ko so na poti. Podrobnosti o preostali strojni opremi pa naj bi bile razkrite v prvi polovici naslednjega leta.

Proti koncu leta 2021 pa se nam obeta še ena sprememba. Podjetje Apple naj bi namreč ponudilo v prodajo še eno povsem prenovljeno različico tabličnega računalnika iPad Pro. Ta bo namreč opremljen z zaslonom OLED, ki bo povsem zamenjal klasične zaslone vrste LED. S tem bodo uporabniki pridobili precej kakovostnejše zaslone, ki so zmožni prikazovati kakovostnejše slike in so kot nalašč za resno delo, predvajanje večpredstavnostnih vsebin in celo za igranje grafično zahtevnih računalniških iger.


Prijavi napako v članku