Prenosni računalniki
26.08.2011 18:30
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik ThinkPad končno v prodaji

V  skladu z oblikovno filozofijo serije ThinkPad prenosnikov je Lenovo tabličnemu računalniku dejansko dodal tudi fizične tipke za preglednik, funkcije Back, Home in zaklepanje zaslona.
V skladu z oblikovno filozofijo serije ThinkPad prenosnikov je Lenovo tabličnemu računalniku dejansko dodal tudi fizične tipke za preglednik, funkcije Back, Home in zaklepanje zaslona.

Podobno kot Asusov Eee Pad ima tudi Lenovov tablični računalnik ThinkPad 10,1-palčni zaslon z ločljivostjo 1200 x 800 slikovnih točk, ki temelji na IPS matriki in je zaščiten z izjemno odpornim Gorilla steklom. Vgrajenega ima 1 GB delovnega spomina, dve kameri (sprednja in zadnja – 2 in 5 milijonov slikovnih točk ločljivosti), medtem ko strojni temelj tvori Nvidijin SoC Tegra 2. Dostopne so tri različice naprave, ki se med seboj razlikujejo glede na zmogljivost flash pomnilnika – 16-, 32- in 64-GB različica. Njihove cene se v Združenih državah Amerike gibljejo od 499 pa do 699 ameriških dolarjev.

V skladu z oblikovno filozofijo serije ThinkPad prenosnikov, je Lenovo tabličnemu računalniku dejansko dodal tudi fizične tipke za preglednik, funkcije Back, Home in zaklepanje zaslona. Tablični računalnik tehta 730 gramov, v okviru brezžične komunikacije pa podpira Wi-Fi in Bluetooth, vendar pa ni opremljen z 3G modulom. Tukaj so še 3-v-1 bralnik pomnilniških kartic, USB priključki in mikro HDMI video izhod. Ko je govora o dodatni opremi, je za 100 ameriških dolarjev mogoče kupiti tipkovnico, v katero je za potrebe upravljanja z miškinim kazalcem implementiran sistem TrackPoint, po katerem so znani že prenosniki ThinkPad. Za dodatnih 30 dolarjev lahko kupite tudi digitalno pero, uporaba katerega bo bistveno zmanjšala število prstnih odtisov na zaslonu tabličnega računalnika.

ThinkPad se od svojih konkurentov loči predvsem po poslovno usmerjenih orodjih, kot so daljinski upravljalnik (v primeru da je naprava izgubljena ali ukradena), podpora za Cisco VPN ter šifriranje podatkov. Skupaj z napravo se brezplačno distribuirajo tudi poslovno usmerjene aplikacije, kot so Documents to Go, PrinterShare in Computrace, s čimer je usmerjenost tega tabličnega računalnika v poslovni svet bržkone nesporna.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo prenosni računalniki

Prijavi napako v članku