Računalništvo, telefonija
14.08.2013 07:19

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik Nvidia Tegra Tab 7 le še vprašanje časa?

Nvidia naj bi na septembrski konferenci IFA v Nemčiji predstavila svoj prvi lasten tablični računalnik, ki naj bi temeljil na osnovi mobilne platforme Nvidia Tegra 4. Novost naj bi se po zmogljivosti zlahka postalila ob bok vodilnim tablicam, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesor Qualcomm Snapdragon 600.
Tablični računalnik Nvidia Tegra Tab 7 bi lahko na prodajne police trgovin zašel že oktobra!
Tablični računalnik Nvidia Tegra Tab 7 bi lahko na prodajne police trgovin zašel že oktobra!

Ker mobilna platforma Nvidia Tegra 4 med proizvajalci tabličnih računalnikov ni doživela vidnejšega uspeha, so se pri računalniškem gigantu odločili, da z njo pripravijo lastno tablico. Čeprav podjetje Nvidia vsaj uradno še ni potrdilo prihod lastnega tabličnega računalnika Tegra Tab 7 so mnogi poznavalci prepričani, da bi ga lahko ugledali na prodajnih policah trgovin že septembra, saj se je na spletu že pojavila prva meritev njegove zmogljivosti. Novost se je v merilnem programu AnTuTu postavila ob bok vodilnim tablicam, ki za preračunavanje podatkov uporabljajo procesor Qualcomm Snapdragon 600 (na primer Sony Xperia Tablet Z).

Iz doslej objavljenih podatkov je znano, da bo tablični računalnik Nvidia Tegra Tab 7 za prikazovanje slik uporabljal 7-palčni (17,8-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.280 x 736 slikovnih točk ter bo temeljil na osnovi zmogljive mobilne platforme Tegra 4 s 4-jedrnim procesorjem Cortex A-15 frekvence 1,8-gigahercev in 72-jedrno grafično kartico GeForce. Za zajem fotografij bo na voljo kakovostni digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, zagotovljena naj bi bila celo podpora za telefonske kartice SIM. Na novosti naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean z možnostjo kasnejše nadgradnje na Android 4.3.

Podjetje Nvidia naj bi svojo prvo lastno tablico Tegra Tab 7 predstavila na septembrski konferenci IFA v Nemčiji. To posledično pomeni, da bi jo lahko prvi kupci prejeli že v drugi polovici oktobra.


Prijavi napako v članku