Tablični računalniki
15.04.2013 08:01
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iPad 5 že konec leta

Podjetje Apple naj bi tablični računalnik iPad 5 ponudilo v prodajo še pred koncem letošnjega leta. Tu žal ne bo šlo za revolucijo obstoječega modela, ampak zgolj za evolucijo obstoječega z manjšimi izboljšavami, in sicer tako po strojni kot oblikovni plati.
Tablični računalnik iPad 5 naj bi bil v primerjavi z njegovim predhodnikom nekoliko lažji, tanjši, manjši in zmogljivejši.
Tablični računalnik iPad 5 naj bi bil v primerjavi z njegovim predhodnikom nekoliko lažji, tanjši, manjši in zmogljivejši.

Medtem ko je pozornost vseh svetovnih medijev še vedno »usmerjena« v prihajajoči Applov mobilnik iPhone 5S, so se na spletu pričele pojavljati še prve govorice o novem tabličnem računalniku iPad. Viri blizu podjetja iz Cupertina zatrjujejo, da bo tablica iPad 5 naprodaj še pred koncem letošnjega leta, in sicer v mesecu oktobru oziroma najkasneje novembra. Tu pa žal ne bo šlo za revolucijo obstoječega modela, ampak zgolj za evolucijo z manjšimi izboljšavami.

Tablični računalnik iPad 5 bo za prikazovanje slik uporabljal 9,7-palčni (24,6-centimetrski) zaslon Retina, vendar naj bi bil manjši od zdajšnjega modela, saj naj bi bil rob okoli zaslona precej ožji. Ta naj bi bil pričakovano še nekoliko tanjši in lažji, avtonomija delovanja pa naj bi kljub temu ostala enaka zdajšnjemu modelu. Applovi inženirji naj bi novinca opremili še z zmogljivejšim procesorjem, večjo količino sistemskega pomnilnika in kakovostnejšim digitalnim fotoaparatom.

Na tabličnem računalniku iPad 5 naj bi bil nameščen prihajajoči Applov mobilni operacijski sistem iOS7. Novost bo opremljena tako z izboljšanimi varnostnimi kot funkcijskimi novostmi, ki jih doslej na tabličnih računalnikih še ni ponudilo nobeno konkurenčno podjetje. Programerji podjetja Apple naj bi mobilni operacijski sistem iOS7 dokončali konec junija oziroma najkasneje v prvi polovici julija.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku