Prenosni računalniki
12.03.2010 12:42
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik Hott MD500 z Androidom za manj kot 100 ameriških dolarjev

Miniaturni tablični računalnik Hott MD500 bi lahko bil na Kitajskem resen tekmec Applovemu iPadu.
Miniaturni tablični računalnik Hott MD500 bi lahko bil na Kitajskem resen tekmec Applovemu iPadu.

Applovemu tabličnemu računalniku iPad

v letošnjem letu zagotovo ne bo lahko, saj na trg prihaja vse več izdelkov, ki so v primerjavi z njim zmogljivejši, kakovostnejši in predvsem uporabnejši. To povsem velja tudi za miniaturni tablični računalnik MD500, ki ga je pripravilo nam nekoliko manj znano kitajsko podjetje Hott. Novinec namreč temelji na priljubljeni Googlovi odprtokodni platformi Android in lahko brez težav poganja tudi visokoločljive filmske posnetke formata 720p.

Miniaturni tablični računalnik Hott MD500, za nakup katerega bo potrebno na Kitajskem odšteti zgolj 90 ameriških dolarjev oziroma 65 evrov, je opremljen s kakovostnim zaslonom s 4,8-palčno (12,2-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 800 x 480 točk. Za tekoče poganjanje odprtokodnega operacijskega sistema Android ter bogate palete prednameščene brezplačne programske opreme in filmskih posnetkov pa skrbi energijsko varčen procesor ARM9 Rockchip.

Trenutno žal še ni znano, ali bo miniaturni tablični računalnik Hott MD500 naprodaj tudi pri nas. V kolikor pa bo temu tako, ga lahko na prodajnih policah bolje založenih računalniških trgovin pričakujemo šele v poznem poletju ali celo v jesenskih mesecih.


Prijavi napako v članku