Računalništvo, telefonija
Tablični računalniki
08.09.2022 08:12

Deli z drugimi:

Share

Tablični računalnik, ki se lahko poveže na internet brez SIM kartice in povezave Wi-Fi?

Blackview Tab 13 je nov tablični računalnik podjetja, ki je znano po robustnih napravah, vendar za razliko od svojih prepoznavnih izdelkov, tokrat ni v ospredju robustnost, čeprav je vseeno kar vzdržljiva naprava. Nova Blackview tablica vključuje funkcije, ki jih ne vidimo pogosto v tem segmentu, hkrati pa je prejela kar nekaj izboljšav v primerjavi s predhodnikom Blackview Tab 12.

Tablica Blackview Tab 13 je odgovor podjetja na vse hujšo konkurenco na področju Android tabličnih računalnikov. Poganja jo procesor Helio G85 družbe MediaTek, ki je povezan s 6 GB RAM-a, ki ga je mogoče razširiti na 10 GB z virtualno razširitvijo pomnilnika 4 GB, funkcijo, ki jo običajno pričakujemo v pametnih telefonih. Pomnilnik je združen s 128 GB notranjega pomnilnika, ki ga je mogoče razširiti z režo za kartico microSD do 1 TB.

Nedvomno pa je glavni adut tablice Blackview internetna tehnologija SIMO. Tablični računalnik Blackview Tab 13, ki ga podpira virtualna podatkovna tehnologija SIMO, se lahko poveže z internetom tudi brez kartice SIM ali omrežja Wi-Fi. Zaradi tega je tablica idealna za pogoste popotnike, ki ne želijo zamenjati kartice SIM vsakič, ko obiščejo novo državo. Potrebno je izpostaviti, da Tab 13 podpira SIMO 1.0, ki deluje v EU, Združenem kraljestvu, ZDA, Mehiki, Kanadi in na Japonskem. Pri podjetju so obljubili, da bodo v prihodnje nadgradili tablico na SIMO 2.0 in še dodatno razširili ponudbo v druge države.

Tablični računalnik ima 10,1-palčni zaslon FHD+ z zaščito pred izpostavljenostjo modri svetlobi, kar dokazuje certifikat TÜV Rheinland Low Blue Light. Blackview je pripravil še eno posebnost, in sicer način PC. Preprosto povedano gre za funkcijo, s katero lahko tablični računalnik spremenite v osebni računalnik, kar vam omogoča, da hkrati odprete več aplikacij. Nekaj podobnega sta preizkušala tudi Xiaomi in Huawei, pri katerih se je funkcija izkazala za uporabno.

Med drugimi ima tablica Blackview Tab 13 še veliko baterijo 7280 mAh, ki naj bi zdržala do 30 ur porabe med polnjenji. Potem tu najdemo še operacijski sistem Doke OS 3.0, ki temelji na Androidu 12 in nastavitev dvojne kamere s 13 MP na zadnji strani in sprednjo 8 MP kamero.

Kaj pa cena? Presenetljivo in na veselje morebitnih kupcev je tablica ocenjena na 162,76 € (159,99 dolarjev). Gre za promocijsko ceno spletne strani Hekka, kar pomeni, da je le-ta časovno omejena. Če vas je tablica prepričala, nikar predolgo ne oklevajte z nakupom.

Za promocijsko ceno uporabite kodo HekkaSI10. Ceno pa lahko še dodatno znižate s splošno kodo »hekka1st0815« za dodatnih 3 evre popusta.

Kako pa se v letu 2022 obnese njen predhodnik Blackview Tab 12?

Čeprav gre za starejšo različico, je tablica Blackview Tab 12 še vedno dostojna naprava tudi za standarde 2022. Razumljivo je tudi cenejša od svojega naslednika Blackview Tab 13.

Blackview Tab 12 ima enak 10,1-palčni Full HD+ zaslon. Operacijski sistem Doke 2.0 temelji na Androidu 11. Za povezovanje sta razumljivo na voljo Wi-Fi in 4G LTE omrežje. Ni na voljo SIMO tehnologije za povezovanje brez omenjenih tehnologij, kot pri Blackview Tab 13. Tablica ima vgrajenega 4 GB delovnega spomina (RAM) in 64 GB prostora za shranjevanje datotek. Slednjega lahko prav tako razširite do 1 TB z microSD kartico. Srce tablice je 8-jedrni UNISOC procesor, ki zagotavlja dovolj moči za brezhibno delovanje.

Ohišje je izdelano iz anodizirane kovine, ki je okrašena s privlačno mat teksturo. Tablica je izredno lahka in tanka (7,4 mm; 430 g), kar pomeni, da jo lahko enostavno pospravite v nahrbtnik ali torbo.

Baterija je malenkost manjša v primerjavi s Tab 13, in sicer 6580 mAh, kar pa je vseeno dovolj za 10-urno poslušanje glasbe, 6 ur brskanja po spletu, 5 ur igranja iger …

Zadnja kamera zajema fotografije z ločljivostjo 13 MP, sprednja pa 5 MP.

Cena? Tudi za to tablico TUKAJ ravno poteka promocija. Uporabite kodo Discount01 in tablični računalnik Blackview Tab 12 bo vaš za 138,51 evrov (135,99 dolarjev). Tudi tukaj lahko uporabite splošno kodo hekka1st0815 za dodatnih 3 evre popusta.


Obvestilo

Članek smo v uredništvu pripravili na osnovi objave v spletni trgovini. Omenjena ponudba velja v času pisanja tega članka. Pri nakupih iz spletnih trgovin veljajo pogoji nakupa posamezne trgovine. Pri navodilih ipd. pa obstaja možnost, da le-ta niso v slovenščini ali angleščini. Uredništvo ne prevzema odgovornosti za nakup. Za kakršne koli informacije ali reklamacije se obrnite na spletnega trgovca, uredništvo pa prosim obvestite (e-naslov uredništva: rn@stromboli.si), da se v bodoče opisom izdelkov iz teh spletnih strani lahko izognemo.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
računalniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več