Tablični računalniki
22.01.2013 10:54

Deli z drugimi:

Share

Tablica Sony Xperia Tablet Z tanjša od iPada mini

Novi tablični računalnik Xperia Tablet Z podjetja Sony v »debelino« meri zgolj 6,9 milimetra in tehta le slabih 500 gramov. Ta je za nameček še vodotesen in celo odporen na prah.
Tablični računalnik Sony Xperia Tablet Z bo kot nalašč za uporabo na terenu!
Tablični računalnik Sony Xperia Tablet Z bo kot nalašč za uporabo na terenu!

Podjetje Sony je najavilo prihod izjemno prestižnega tabličnega računalnika, ki bo celo tanjši od priljubljene miniaturne tablice iPad mini, saj bo v »debelino« meril zgolj 6,9 milimetra. Kljub izjemno tankemu ohišju je tablica Xperia Tablet Z opremljena z 10,1-palčnim (25,6-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 X 1.200 slikovnih točk in 4-jedrnim procesorjem Qualcomm frekvence 1,5 gigaherca.

Preostala strojna oprema tabličnega računalnika Sony Xperia Tablet Z prav tako ni od muh, saj obsega sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov in vgrajeni pomnilnik z 32-gigabajti prostora, ki je razširljiv preko pomnilniške kartice microSD. Tu so na voljo še digitalni fotoaparat ločljivosti 8,1-milijona točk, brezstična tehnologija NFC, hitra mobilna povezava 4G/LTE in ušesu prijazen zvočniški sistem s tehnologijo Sony S-Force.

Tablični računalnik Sony Xperia Tablet Z bo kot nalašč za uporabo na terenu, saj tehta le slabih 500 gramov ter je za nameček še vodotesen in odporen na prah. Na njem bo pričakovano nameščen najnovejši operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean in bogata paleta Sonyjeve namenske programske opreme. Računalniški gigant naj bi ceno in dobavljivosti tržno izjemno zanimivega tabličnega računalnika Xperia Tablet Z razkril predvidoma pozno pomladi.


Prijavi napako v članku