Tablični računalniki
28.12.2012 12:27
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo tablica Nokia Windows RT pometla s konkurenco?

Najnovejše govorice o prvem 10-palčnem tabličnem računalniku Nokia so razkrile, da naj bi bila ta opremljena še z drsno tipkovnico, vgrajeno v »etuiju« in dodatno baterijo, ki bo avtonomijo tablice podaljšala za zavidljivih 10 ur. javnosti prvič predstavila že na februarskem dogodku mobilnih naprav Mobile World Congress 2013
Prvi tablični računalnik Nokia naj bi bil naprodaj že v prvi polovici leta 2013.
Prvi tablični računalnik Nokia naj bi bil naprodaj že v prvi polovici leta 2013.

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi Nokia pričela pogovore s proizvajalcema strojne opreme Qualcommom in Compalom glede razvoja lastnega tabličnega računalnika, na katerem bo nameščen Microsoftov operacijski sistem Windows RT. Tablica bo po vsej verjetnosti naprodaj že v prvi polovici leta 2013 ter bo opremljena z 10-palčnim (25,4-centimetrskim) zaslonom in mobilnim procesorjem Snapdragon S4. Nokia pa naj bi novost javnosti prvič predstavila že na februarskem dogodku mobilnih naprav Mobile World Congress 2013 (http://goo.gl/1oUVT) v Španiji.

Najnovejše govorice o prvem tabličnem računalniku Nokia pa nakazujejo, da bo ta opremljena še z drsno tipkovnico, vgrajeno v »etuiju« in dodatno baterijo, ki bo avtonomijo tablice podaljšala za zavidljivih 10 ur. Dodatek »okvir« bo za nameček opremljen še z dvema priključkoma USB, bralnikom pomnilniških kartic ter priključkom za mikrofon in slušalke. Prvi tablični računalnik podjetja Nokia bo po vsej verjetnosti nudil podporo še za 3G mobilno omrežje, s čimer bo lahko konkuriral vsem vidnejšim svetovnim proizvajalcem tablic. Finski gigant spletnih govoric o tablici vsaj zaenkrat še ni ne potrdil, ne zavrnil.


Prijavi napako v članku