Tablični računalniki
24.04.2013 06:04

Deli z drugimi:

Share

Tablica iPad 5 tanjša in lažja

Analitik finančnega podjetja KGI Securities zatrjuje, da naj bi bil novi tablični računalnik iPad naprodaj že konec tretjega tromesečja letošnjega leta. Ker bo ta kar za četrtino lažji od njegovega predhodnika, bo kot nalašč tudi za prebiranje vse bolj priljubljenih elektronskih knjig.
Tablični računalnik iPad 5 bo zaradi nizke teže kot nalašč tudi za prebiranje elektornskih knjig.
Tablični računalnik iPad 5 bo zaradi nizke teže kot nalašč tudi za prebiranje elektornskih knjig.

Analitik finančnega podjetja KGI Securities Ming Chi Kuo je razkril nove podatke o prihajajočem Applovem tabličnem računalniku iPad 5, ki naj bi jih pridobil od »zanesljivih« virov blizu podjetja iz Cupertina. Novost naj bi bila tako kot njegov predhodnik opremljena z 9,7-palčnim (24,6-centimetrskim) zaslonom, vendar naj bi bila precej tanjša in občutno lažja. Novost bo tako lahko lažje »konkurirala« tablicam s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom, saj bo zaradi nižje teže uporabna tudi za prebiranje elektronskih knjig.

Ming Chi Kuo zatrjuje, da bo tablični računalnik iPad 5 v primerjavi s predhodnikom za okoli 15-odstotkov tanjši in kar četrtino lažji, kar v številkah izraženo pomeni, da bo v debelino meril okoli osem milimetrov in bo tehtal manj kot 500 gramov. Zmanjšanje teže naj bi podjetje Apple doseglo z do 30-odstotkov manjšo baterijo, pri čemer bo avtonomija delovanja tablice ostala nespremenjena predvsem na račun izboljšav zaslona in energijsko varčnejšega procesorja. Tudi preostale strojne komponente novosti naj bi bile precej tanjše.

Analitik finančnega podjetja KGI Securities zatrjuje, da naj bi bil novi tablični računalnik iPad naprodaj že konec tretjega tromesečja letošnjega leta. Napovedi analitika Minga Chia Kuoa velja jemati zelo »resno«, saj so se te vsaj doslej v veliki meri uresničile. Možakar je namreč doslej uspešno napovedal prihod prenosnih računalnikov Mac Book Pro 13 z Retina zasloni, pametnega mobilnega telefona iPhone 4, ukinitev proizvodnje prenosnikov MacBook Pro 17 in znatno prenovo družine osebnih računalnikov MacBook Pro v letu 2011.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku