Računalništvo, telefonija
24.03.2018 07:41

Deli z drugimi:

Share

Ta pametni kovček vas bo rešil marsikatere muke!

Pametni kovček Piaggio Fast Forward GITA nas z enim polnjenjem lahko spremlja za kar 20 kilometrov.
Pametni kovček Piaggio Fast Forward GITA nas z enim polnjenjem lahko spremlja za kar 20 kilometrov.

Vse več proizvajalcev se odloča za pripravo pametnih kovčkov. Ti so namreč med uporabniki vse bolj priljubljeni, saj vedno sledijo svojemu lastniku in se spretno izogibajo oviram. Te naprave so namreč opremljene z navigacijskim sistemom GPS, odstranljivo baterijo in kopico tipal za sledenje okolju v realnem času. Med vsemi pa trenutno najbolj izstopa pametni kovček GITA italijanskega podjetja Piaggio Fast Forward. Na nedavnem tekmovanju MARS (Machine Learning, Home Automation, Robotics and Space Exploration), ki ga je organiziralo podjetje Amazon, je novost med kar 130 sorodnimi izdelki namreč osvojila prvo mesto in je bila deležna pohval celo s strani Jeffa Bezosa.

Verjetno se sprašujete, v čem se pametni kovček Piaggio Fast Forward GITA razlikuje od sorodnih izdelkov. Ta je dejansko opremljen z napredno strojno inteligenco, ki mu omogoča prosto gibanje in sledenje lastniku na vsakem koraku. Napolnjena baterija zadošča za do 20 kilometrov razdalje, najvišja hitrost pa znaša kar zavidljivih 35 kilometrov na uro. V pametni kovček lahko spravimo do 18 kilogramov tovora, kar ga naredi primernega celo za pomočnika pri nakupovanju.

Izjemnemu pametnemu kovčku Piaggio Fast Forward GITA se bo kmalu pridružil še model z oznako KILO, ki bo namenjen prevažanju težjih predmetov. Ta bo namreč lahko brez težav prevažal tovor teže do 100 kilogramov in bo imel prostornino kar 120 litrov. Novost naj bi bila javnosti predstavljena kmalu.


Prijavi napako v članku