Računalništvo, telefonija
04.06.2018 07:10

Deli z drugimi:

Share

Ta pametni kovček vas bo kmalu spremljal na vsakem koraku!

Pametni kovček Piaggio Gita bomo lahko kupili že v prvi polovici naslednjega leta.
Pametni kovček Piaggio Gita bomo lahko kupili že v prvi polovici naslednjega leta.

Verjetno ni več novost, da se vse več proizvajalcev odloča za pripravo pametnih kovčkov, saj so ti med uporabniki vse bolj priljubljeni. Ti namreč vedno sledijo svojemu lastniku in se spretno izogibajo oviram, kar pride zelo v upoštev predvsem tam, kjer potrebujemo bodisi proste roke (na primer v trgovini) bodisi popolno zbranost (na primer na letališču). Te naprave so dejansko opremljene z navigacijskim sistemom GPS, odstranljivo baterijo in kopico tipal za sledenje okolju v realnem času. Med vsemi pa trenutno najbolj izstopa pametni kovček Gita italijanskega podjetja Piaggio, saj gre za izjemen tehnološki izdelek, ki je po dolgi prototipni fazi vendarle nared za preizkušanje, na prodajne police trgovin pa bo verjetno zašel v prvi polovici naslednjega leta.

Pametni kovček Piaggio Gita je opremljen z napredno strojno inteligenco, ki mu omogoča prosto gibanje in sledenje lastniku na vsakem koraku. Napolnjena baterija zadošča za do 20 kilometrov razdalje, najvišja hitrost pa znaša kar zavidljivih 35 kilometrov na uro. V pametni kovček lahko spravimo do 18 kilogramov tovora, kar ga naredi primernega celo za pomočnika pri nakupovanju.

Pri tem velja še omeniti, da pri podjetju Piaggio trenutno preizkušajo še en pametni kovček, ki je opremljen z oznako Kilo in bo namenjen prevažanju težjih predmetov. Ta bo namreč lahko brez težav prevažal tovor teže do 100 kilogramov in bo imel prostornino kar 120 litrov. Novost je trenutno še vedno v prototipni fazi, zato še ni znano, kdaj bo nared za prodajo.


Prijavi napako v članku