Računalništvo, telefonija
18.04.2018 08:09

Deli z drugimi:

Share

Ta kompaktni računalnik se vam bo zagotovo takoj prikupil!

Novi Acer Chromebox-CXI3 se bo zagotovo prikupil tudi najzahtevnejšim!
Novi Acer Chromebox-CXI3 se bo zagotovo prikupil tudi najzahtevnejšim!

Čeprav kompaktni osebni računalniki Chromebox so pogosto namenjeni manj zahtevnim uporabnikom, to nikakor ne bo držalo za nov sistem podjetja Acer. Novost s prodajno oznako Chromebox-CXI3 je namreč na voljo v navezi z zmogljivimi Intelovimi procesorji Core i3-7130U, Core i5-8250U in celo Core i7-8550U. Če pa bomo računalnik uporabljali zgolj za enostavnejša opravila, pa bo zadoščal model, ki je opremljen s procesorjem Intel Core 3865, ki je v osnovi šibkejši in energijsko varčen procesor Celeron.

Osnovni model novega osebnega računalnika Acer z Intelovim procesorjem Celeron je na voljo s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika, najzmogljivejši model pa ga ima na razpolago kar 16 gigabajtov. Za shranjevanje podatkov je na voljo pogon Solid State in sicer s kapacitetami 32 gigabajtov in 64 gigabajtov, pri čemer je na voljo le format M.2. V primeru da ponujeni prostor ne zadošča, ga lahko po potrebi razširimo z uporabo pomnilniških kartic microSD. Namizni osebni računalnik Acer Chromebox-CXI3 med drugim ponuja še pet vmesnikov USB, en video izhod HDMI, gigabitni mrežni vmesnik in ena vrata USB-C.

Za nakup osnovnega modela zanimivega osebnega računalnika Acer Chromebox-CXI3 (procesor Celeron 3865, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 32 gigabajtov prostora) je treba ameriškim trgovcem odšteti preračunanih 226 evrov. Za preračunanih 379 evrov oziroma preračunanih 413 evrov pa bomo prejeli računalnik z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, pogonom Solid State kapacitete 64 gigabajtov in procesorjem Core i3-7130U oziroma Core i5-8250U. Najzmogljivejši model z Intelovim procesorjem Core i7-8550U, 16 gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov pa je vrednoten na preračunanih 600 evrov. Osebni računalnik Acer Chromebox-CXI3 naj bi bil še pred poletjem naprodaj tudi na evropskem tržišču.


Prijavi napako v članku